Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis a pierdut definitiv casa din centrul Sibiului

ro

22 Feb, 2017 17:19 1685 Marime text
Klaus Iohannis a pierdut definitiv casa din centrul Sibiului. Curtea de Apel Pitești s-a pronunțat astăzi asupra contestației în anulare depuse de avocații președintelui, după ce, anul trecut, soții Iohannis şi-au pierdut calitatea de proprietari, relatează Digi24.

Curtea de Apel Pitești a decis definitiv astăzi ca soții Iohannis să-și piardă calitatea de proprietari ai casei din centrul Sibiului.

Ei nu mai erau proprietari ai acestei case din luna aprilie a anului trecut, după ce au fost radiați din cartea funciară, la solicitarea Administrației Finanțelor Publice.

Anterior, familia Iohannis a pierdut în instanță dreptul de proprietate asupra acestei părți din casă, printr-o sentință definitivă a Curții de Apel Brașov.

Casa a fost naționalizată, apoi cumpărată de foștii chiriași, cărora le-au fost anulate contractele, în urma unei cereri de retrocedare a unui presupus moștenitor.

De la acest moștenitor a cumpărat familia Iohannis jumătate din casa.

Instanța a decis că actele de moștenitor ale fostului proprietar nu sunt valide, iar, după 16 ani de procese, casa a revenit în posesia statului.

Sentința a fost atacată de soții Iohannis, iar magistrații Curții de Apel Pitești sunt așteptați să dea astăzi o soluție - fie Klaus Iohannis își reia drepturile de proprietar, fie pierde casa definitiv.


Sursa foto: digi24.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii