Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătoria luase o hotărâre fără precedent în politica din Constanţa! Verdict final în cazul lui Cati Hristu, fostul primar din Cogealac (documente)

ro

09 Oct, 2017 00:00 4360 Marime text
Curtea de Apel Constanţa s-a pronunţat definitiv în dosarul în care Cati Hristu, fostul primar din Cogealac, actual viceprimar al localităţii din partea PNŢCD, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa şi ulterior condamnat în primă instanţă, pentru coruperea alegătorilor.
 
Judecătorii Curţii de Apel au concluzionat că nu există probe la dosar din care să reiasă că fostul primar din Cogealac a săvârşit infracţiunea de care este acuzat, motiv pentru care au decis achitarea sa.
 
Amintim că, în primă instanţă, Mara Iacob, magistrat al Judecătoriei Constanţa, a decis condamnarea lui Cati Hristu pentru coruperea alegătorilor, la doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată pe un termen de încercare de patru ani.
 
Mai mult, lui Cati Hristu i-a fost interzisă, ca pedeapsă complementară, pe o durată de zece ani, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 64, alin. 1, lit. a, teza a II-a şi b C. pen. 1969, respectiv a dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, precum şi a dreptului de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.
 
Conform procurorilor, fostul primar din Cogealac ar fi oferit, prin mai multe persoane, pâine unor cetăţeni, pentru a-l vota în campania electorală din 2012. Tot procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa l-au trimis în judecată pe Cati Hristu în dosarul scandalului cu CEZ România, cauză în care fostul primar a fost achitat definitiv. Conform surselor noastre, cel puţin la nivelul judeţului Constanţa este pentru prima dată când unui fost primar i se interzic drepturile elective pe o perioadă de zece ani.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii