Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătoarea Iulia Paisa, deferită Justiţiei de DNA Constanţa. Înalta Curte se pregăteşte să anunţe hotărârea definitivă

ro

09 Nov, 2016 00:00 2185 Marime text
Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României au finalizat cercetările specifice în dosarul în care judecătoarea Iulia Paisa, din Judecătoria Piatra Neamţ, a fost deferită Justiţiei de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.
 
Ieri, judecătorii de la Curtea Supremă au rămas în pronunţare asupra cauzei, urmând ca o soluţie definitivă să fie dată peste două săptămâni.
 
Amintim că, în primă instanţă, judecătorii de la Curtea de Apel Bacău au dispus achitarea Iuliei Paisa, din Judecătoria Piatra Neamţ, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanei. Faţă de Paisa, colegii judecători au mai dispus încetarea procesului penal pentru infracţiunea de fals intelectual, întrucât a intervenit prescripţia răspunderii penale. Cu toate acestea, Curtea de Apel Bacău a condamnat-o pe judecătoare la un an de închisoare cu suspendare condiţionată, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice (40 de acte materiale).
 
Iulia Paisa a fost acuzată că şi-ar fi exercitat cu rea-credinţă atribuţiile de serviciu care decurgeau din funcţia de judecător în cadrul Judecătoriei Piatra Neamţ, la judecarea a 41 de cauze civile.
 
Mai precis, Paisa şi-ar fi îndeplinit în mod defectuos sau nu ar fi îndeplinit mai multe acte, „încălcând numeroase dispoziţii procesuale, cu scopul de a-i deposeda pe pârâţi de terenurile situate în judeţul Neamţ (o suprafaţă însumând 242.890 mp) care le aparţineau şi de a procura un avantaj patrimonial lui Aurel Lazăr“.
 
„În acest sens, inculpata a urmărit pronunţarea sau a pronunţat în mod abuziv hotărâri netemeinice şi nelegale, menite să ţină loc de acte autentice de vânzare-cumpărare între pârâţi şi reclamantul Lazăr Aurel, având ca obiect imobilele aparţinând pârâţilor“, conform Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
 
Comunicatul DNA poate fi citit integral accesând linkul de mai jos.

Judecătoarea Iulia Paisa, trimisă în judecată de procurorii DNA Constanţa

Surse foto: enational.ro, ZIUA de Constanţa
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii