Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:29 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ÎPS Teodosie, în faţa instanţei Arhiepiscopul Tomisului, audiat în şedinţă secretă

ro

11 Oct, 2016 00:00 3215 Marime text
Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost audiat, ieri, de judecătoarea Iulia Barac, din Judecătoria Constanţa, în dosarul în care un preot din Arhiepiscopia Tomisului ar fi fost şantajat cu presupuse imagini pornografice.
 
Şedinţa de judecată a fost una secretă.
 
ÎPS Teodosie a ajuns la instanţă aproape de ora 11.55 şi a plecat la 13.40, iar la ieşirea din Judecătoria Constanţa nu a făcut nicio declaraţie.
 
Dosarul a fost amânat pentru luna viitoare, când va fi audiat un alt preot din Arhiepiscopia Tomisului.
 
Preotul ar fi fost şantajat de doi tineri (unul, absolvent al Facultăţii de Teologie, iar celălalt, fost membru al Coralei „Armonia“). Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorul Irinel Marius Mocanu, din Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, „la data de 30.03.2012, persoana vătămată (n.r. preot din Arhiepiscopia Tomisului) a sesizat organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa - Serviciul Investigaţii Criminale cu privire la faptul că persoane necunoscute au ameninţat-o cu divulgarea unor imagini compromiţătoare, solicitându-i-se ca, în schimbul nepublicării acestor imagini, să le remită suma de 15.000 de euro“.
 
Tot în actul de sesizare a instanţei se mai arată că, „la începutul lunii martie 2012, la solicitarea unei persoane de sex feminin, care s-a recomandat (…), persoana vătămată (n.r. preot din Arhiepiscopia Tomisului) s-a deplasat la adresa situată în municipiul Constanţa, strada (…), unde a procedat la efectuarea unui serviciu religios constând în sfinţirea locuinţei. După aproximativ 3-4 zile, la solicitarea numitei (…), persoana vătămată s-a deplasat din nou la adresa menţionată anterior, unde, după ce au consumat băuturi alcoolice, au întreţinut relaţii sexuale.
 
Ulterior, în data de 29.03.2012, persoana vătămată (…) s-a deplasat la adresa numitei (…), unde i-a întâlnit pe inculpaţii (…), care, după ce i-au prezentat un fragment dintr-o filmare în care persoana vătămată apărea într-o ipostază intimă cu numita (…), i-au solicitat acesteia ca, în schimbul nepublicării respectivelor imagini compromiţătoare, să le remită suma de 15.000 de euro, în vederea păstrării secretului“.
 
„După ce au purtat o serie de discuţii legate de viaţa personală, la un moment dat, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi al avansurilor făcute persoanei vătămate, (…) a fost condus de gazda sa în dormitorul locuinţei, unde s-au consumat relaţii sexuale între cei doi“, se mai arată în rechizitoriul dosarului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii