Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:02 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizia e definitivă Ficior, condamnat la 20 de ani de închisoare

ro

29 Mar, 2017 13:29 2109 Marime text
Astăzi, 29 martie, Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunţat în dosarul în care Ion Ficior, fost comandant al lagărului de muncă de la Periprava, este judecat pentru infracțiuni împotriva umanității. 
 
Ficior, acuzat de moartea a peste 100 de deţinuţi politic, între 1958 şi 1963, a fost condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare.

Decizia este definitivă.

Conform minutei, "cu majoritate: I. Respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul Ficior Ioan împotriva sentinţei penale nr. 58/F din 30 martie 2016 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a II-a Penală. II. Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de intimatele părţi responsabile civilmente Statul Român prin Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Afacerilor Interne şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, împotriva aceleiaşi sentinţei penale. Obligă apelantul inculpat Ficior Ioan la plata sumei de 1400 lei cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 200 lei, reprezentând onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei. Obligă, apelantele părţi responsabile civilmente Statul Român prin Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Afacerilor Interne şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor la plata sumei de câte 200 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. 

Cu opinie separată, în sensul admiterii apelului declarat de inculpatul Ficior Ioan, împotriva sentinţei penale nr. 58/F din 30 martie 2016 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a II-a Penală, numai în ceea ce priveşte latura penală a cauzei, desfiinţării sentinţei penale şi, în baza art. 16 lit. f teza a II-a Cod procedură penală, încetării procesului penal pornit împotriva inculpatului Ficior Ioan, pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 2312 Cod penal de la 1936, ca urmare a intervenirii prescripţiei speciale."



Sursa foto: Facebook PÎCCJ 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii