Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:51 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ioan Becali şi Cristi Borcea, condamnaţi la închisoare în Belgia

ro

10 Nov, 2016 15:33 3701 Marime text
Ioan Becali, Cristian Borcea şi Liviu Ciobotariu au fost condamnaţi, astăzi, de un tribunal din Belgia, la şase luni de închisoare cu suspendare, în dosarul "Standard Liege", care a vizat transferurile făcute de clubul belgian în perioada 1999 - 2004, titrează site-ul belgian 7sur7.be.
 
Fostul impresar Ioan Becali, fostul acţionar al echipei Dinamo, Cristian Borcea şi fostul jucător Liviu Ciobotariu au fost acuzaţi de evaziune fiscală, în cazul transferurilor de la clubul Standard Liege, la începutul anilor 2000, scriu jurnaliştii belgieni.
 
Fostul conducător al clubului Standard Liege, Pierre Delahaye, a fost condamnat pentru mai multe infracţiuni fiscale în cazul transferurilor suspecte de la formaţia belgiană. Cu toate acestea, el a beneficiat de suspendarea pronunţării pentru o perioadă de trei ani.

Instanţa nu a dispus reţinerea lui. Avocatul său a subliniat faptul că decizia luată în cazul său subliniază faptul că nu ar fi avut niciun beneficiu şi nu a comis acele fapte, fiind doar complice.
 
Dosarul "Standard Liege" a fost deschis în aprilie 2014 şi a dus la punerea sub acuzare a unor nume mari din fotbalul belgian, precum Luciano D'Onofrio, Alphonse Costantin, Michel Verschueren, Ivica Mornar, Pierre Delahaye, Pierre François şi Michel Preud'homme. Aceştia sunt acuzaţi de fals, uz de fals şi fraudă fiscală pentru transferurile efectuate de formaţia belgiană în perioada 1999-2004.
 
Procurorii belgieni au cerut încă din 2009, prin intermediul unor comisii rogatorii, acte de la clubul Dinamo, pentru a vedea ce s-a înregistrat în România în momentul transferului lui Liviu Ciobotariu, banii ajunşi la gruparea condusă atunci de Cristi Borcea şi sumele deturnate în conturile lui Ioan Becali. În iunie 2009, în România a ajuns Claude Petillon, ofiţer de poliţie judiciară belgian, care a colaborat cu procurorii români în acest caz.
 
Ioan Becali, Cristi Borcea şi Liviu Ciobotariu au fost amendaţi şi cu 11.000 de euro şi li s-a confiscarea câte 24.000 de euro. Cei doi au fost condamnaţi şi în România, în Dosarul Transferurilor pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, 6 ani şi 4 luni. Între timp, Ioan Becali a fost eliberat condiţionat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii