Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:11 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectorii de la Antifraudă fac public un mega-dosar. Prejudiciul este de aproape zece milioane de lei. Cum funcţiona totul

ro

28 Dec, 2017 16:17 2486 Marime text
O societate importatoare din Turcia a ascuns de la taxare peste 96% din veniturile realizate, prejudiciul creat depășește 9,24 milioane lei

            Inspectorii antifraudă au identificat o societate care desfășura operațiuni de import de îmbracaminte și încălțăminte din Turcia și care făcea parte dintr-un lanț tranzacțional, creat cu scopul de a eluda taxele şi impozitele datorate la bugetul de stat. Prejudiciul estimat adus bugetului general consolidat al statului de către această societate este de  9,24 milioane lei, reprezentând TVA și impozit pe profit.

            În fapt, societatea a efectuat, într-o perioadă relativ scurtă, un număr de 78 de operațiuni de import din Turcia constând în articole de îmbrăcăminte și încălțăminte. Marfa importată a fost declarată în vamă la valori foarte mici, scopul principal fiind achitarea unei taxe pe valoarea adăugată mult diminuată comparativ cu valoarea reală a mărfurilor. Ulterior, mărfurile au fost vândute preponderent fără întocmirea de documente legale și fără înregistrarea  veniturilor reale obținute, urmărindu-se în acest fel sustragerea de la plata taxelor și impozitelor aferente. Totodată, cu scopul de a oferi o tentă de legalitate tranzacțiilor desfășurate, precum și pentru a îngreuna verificările organelor fiscale,  societatea a acoperit lipsa din gestiune provenită din vânzarea fără documente a bunurilor, prin depunerea de declarații fiscale nereale, declarând livrări către societăți care nu au confirmat astfel de tranzacții.

            Astfel, din totalul estimat al bunurilor vândute pe teritoriul național, în valoare 31,37 milioane lei, doar 24 de societăți comerciale au confirmat că au achiziționat marfă în valoare de 1,35 milioane lei. Șapte societăți dintre clienții declarați au fost utilizațe de societatea verificată pentru a ascunde de la taxare veniturile obținute în valoare de 30,02 milioane lei, ceea ce reprezinta 96% din totalul vânzărilor estimate.

            În acest caz inspectorii fiscali au sesizat organele de cercetare penală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii