Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incident naval grav în Marea Neagră! Un bărbat a fost arestat. Acum cere clemenţă judecătorilor din Constanţa

ro

15 Apr, 2017 00:00 3068 Marime text
Un cetăţean din Turcia, cercetat penal de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, a fost arestat preventiv de judecătorii Tribunalului Constanţa. Mandatul emis pe numele bărbatului nu este definitiv, acesta fiind atacat la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care va lua o decizie definitivă pe data de 18 aprilie.
 
Cel în cauză este cercetat pentru conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător, dar şi pentru punerea în navigaţie a unei nave fără echipaj minim de siguranţă, distrugerea sau avarierea unei nave ori a încărcăturii, pentru pescuit comercial fără licenţă sau autorizaţie, folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial şi pescuitul ilegal şi pescuitul neraportat al calcanului.
 
Procurorii au reţinut că, în data de 3 aprilie, inculpatul a condus fără brevet corespunzător, în zona exclusivă a României, ambarcaţiunea „Canhan“ - pavilion Turcia, la bordul căreia se mai aflau alte şapte persoane, în vederea desfăşurării în mod ilicit de activităţi de braconaj al calcanului, în condiţiile în care nu deţinea autorizaţie în acest sens şi nici permis pentru pescuit calcan.
 
„Cu ocazia depistării vasului, inculpatul nu s-a supus somaţiei lucrătorilor poliţiei de frontieră, intrând în coliziune, în mod intenţionat, cu ambarcaţiunea MAI 1101 a Grupului de Nave Constanţa - Garda de Coastă, pe care a avariat-o, situaţie în care ofiţerii de poliţie români au fost nevoiţi să deschidă focul asupra sistemului de propulsie. Verificările au demonstrat că a fost pescuită cantitatea de 157 kg calcan, fiind, de asemenea, amplasate în Marea Neagră mai multe plase de pescuit a căror întindere şi poziţie se verifică în prezent“, au mai precizat procurorii la data de 12 aprilie.
 
De menţionat că membrii echipajului au fost repatriaţi prin intermediul Consulatului din Turcia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii