Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:03 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe judecata într-un dosar al DNA Constanţa

ro

06 Oct, 2017 00:00 2085 Marime text
Tribunalul Constanţa a dispus, ieri, începerea judecăţii lui Omer Ali Saim, deferit justiţiei de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.
 
Decizia Tribunalului nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Omer Ali Saim este suspectat de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA arată că, „în luna mai 2009, inculpatul Omer Ali Saim a depus cu rea-credinţă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) mai multe documente falsificate, în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemei unice de plată, pentru o suprafaţă de teren (121,02 ha) pe care nu o deţinea în totalitate“.
 
„Prin acţiunile sale, inculpatul a obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile, în valoare totală de 174.287,43 de lei, sumă cu care Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în procesul penal. În cauză, procurorii au dispus măsura asigurătoare a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparţin inculpatului“, potrivit actului de sesizare a instanţei.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii