Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ÎCCJ redeschide azi dosarul în care Radu Mazăre a fost deferit Justiţiei alături de Sorin Strutinsky

ro

17 Feb, 2017 08:56 3352 Marime text
Ionuţ Mihai Matei, judecător al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României (ÎCCJ), seful Structurii de Securitate din cadrul instanţei supreme, va redeschide azi dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa a fost deferit Justiţiei alături de omul de afaceri Sorin Strutinsky, de fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, dar şi de alte persoane, printre care se află şi cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa.
 
În cauză, DNA a calculat un prejudiciu în sumă de 200.213.248,91 de lei.
 
Mazăre este bănuit de luare de mită (trei infracţiuni), de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar şi de conflict de interese în formă continuată (12 acte materiale).
 
Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, este judecat în prezent în patru dosare penale, toate instrumentate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
 
Cauzele, denumite generic, sunt:
 
1 - „Retrocedările din Constanţa“.

2 - „Terenurile din Mamaia“, în care a fost deferit Justiţiei alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu.
 
3 - Cel în care este „coleg“ cu fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, cu omul de afaceri Sorin Strutinsky, dar şi cu alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa.
 
4 - Dosarul Campusului Social Henri Coandă, unde Radu Mazăre a fost trimis în judecată alături de Alexandru Mazăre, fost senator în Parlamentul României, şi de omul de afaceri Avraham Morgenstern.

La termenul trecut a fost audiat Radu Mazăre.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii