Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:08 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Handbal Club Municipal Constanţa, în insolvenţă. Cum s-a ajuns aici

ro

15 May, 2017 00:00 3100 Marime text
În contextul problemelor financiare, cei mai mulţi jucători au pus bazele unei noi echipe, HCDS - Handbal Club Dobrogea Sud.
 
Astăzi, la Tribunalul Constanţa va avea loc un nou termen - al zecelea - în dosarul în care SC Xenoti SRL, unitate condusă de Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al CJC, Sorin Gabriel Strutinsky şi defunctul Mihail Gheorghe Cârciog, a solicitat şi a obţinut intrarea în insolvenţă a Clubului Sportiv Handbal Club Municipal Constanţa.
 
Şedinţa de judecată este programată pentru ora 11.00. Dosarul se află pe masa Cristinei Constantinescu, judecător al Secţiei a II-a Civile din Tribunalul Constanţa.
 
Cauza a ajuns pe rolul Tribunalului Constanţa la 1 octombrie 2015. Pe data de 9 noiembrie 2015, instanţa a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei, desemnând ca administrator judiciar provizoriu societatea Maestro SPRL.
 
Pe data de 7 martie 2016, Tribunalul a admis excepţia inadmisibilităţii formulării opoziţiei, invocată de intimata Maestro SPRL - administrator judiciar al debitoarei Club Sportiv Handbal Club Municipal Constanţa prin întâmpinare. „Respinge opoziţia formulată de creditoarea Judeţul Constanţa împotriva sentinţei civile nr. 2659/09.11.2015, pronunţată de Tribunalul Constanţa, ca inadmisibilă.“
 
Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă, Xenoti SRL are de recuperat 317.449,43 de lei. În motivarea cererii, SC Xenoti SRL a arătat, conform datelor oficiale, că deţine împotriva debitoarei o creanţă în valoare de 317.449,43 de lei, reprezentând contravaloarea unor facturi emise de creditoare în executarea contractului de prestări servicii turistice nr. 6/08.01.2014 precum şi a actului adiţional nr. 1/05.01.2015, prin care se prelungeşte contractul având ca obiect prestarea de servicii turistice de cazare şi masă pentru debitoare (Clubul Sportiv Handbal Club Municipal Constanţa).

HCM a recunoscut datoria 

Reprezentanţii SC Xenoti SRL au mai arătat în faţa instanţei că oficialii Clubului Sportiv Handbal Club Municipal Constanţa au recunoscut respectivul debit, prin extrasul de cont înregistrat la SC Xenoti SRL sub nr. 110/17.03.2015, însă neachitat de aceasta în termen de 60 zile de la scadenţă.
 
Tot potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă, Finanţele Publice Constanţa deţin 21,75% din masa credală a HCM, SC Xenoti SRL deţine 5,81% din masa credală, în timp ce creditorii salariali deţin 60,53% din totalul de creanţe salariale înscrise în tabelul preliminar şi 98,79% din totalul de creanţe salariale. Printre creditorii Clubului Sportiv HCM Constanţa se numără, alături de sportivi şi de membrii staffului echipei, şi alte societăţi şi persoane.
 
Clubul Sportiv Handbal Club Municipal Constanţa a fost înregistrat la Tribunalul Constanţa la data de 29.08.2002. În calitate de asociaţi/fondatori sunt menţionaţi Consiliul Local Constanţa, Consiliul Judeţean Constanţa şi Nurhan Ali.

Citeşte şi: 

Firma condusă de Mazăre, Constantinescu, Strutinsky şi Cârciog
Cum a băgat în insolvenţă Xenoti SRL clubul HCM Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii