Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:57 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gabriela Lilios, profesor la Universitatea „Ovidius”, are voie să părăsească municipiul Constanţa (referat propunere arestare)

ro

26 Nov, 2016 00:00 2813 Marime text
Ieri, la Tribunalul Constanţa, a avut loc primul termen în dosarul în care procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, faţă de Gabriela Lilios, cadru universitar al Facultăţii de Farmacie a Universităţii „Ovidius” Constanţa. Lilios este acuzată de influenţarea declaraţiilor şi instigare la favorizarea făptuitorului.
 
Judecătorul Lucian Lică, din Tribunalul Constanţa, a verificat măsura preventivă dispusă în cauză, respectiv controlul judiciar.
 
Magistratul a decis menţinerea cadrului universitar sub imperiul măsurii preventive anterior precizate, dar i-a înlocuit obligaţia de a nu depăşi limita teritorială a municipiului Constanţa decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar care a dispus măsura cu aceea de a nu depăşi limita teritorială a României fără acordul magistraţilor.
 
Cât se află sub control judiciar, Gabriela Lilios are următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată, să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemată.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA Constanţa arată că, „în perioada octombrie 2015 - iunie 2016, inculpata Lilios Gabriela, cadru universitar în cadrul Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii «Ovidius» Constanţa, prin corupere, atât direct, cât şi printr-un intermediar, a determinat o persoană să facă afirmaţii mincinoase, contrare adevărului, cu ocazia audierii sale în calitate de martor în dosarul privindu-i pe inculpaţii Țarălungă Gheorghe şi Faloutsos Evangelos, aflat pe rolul Tribunalului Constanţa. Precizăm că, prin rechizitoriul întocmit de procurori, inculpatul Ţarălungă Gheorghe a fost trimis în judecată pentru infracţiuni de luare de mită, săvârşite în calitate de profesor universitar la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii «Ovidius» Constanţa“.
 
„În schimbul acestui «serviciu», inculpata Lilios Gabriela i-a promis persoanei respective că o va ajuta să promoveze atât examenele restante, cât şi examenul de licenţă în cadrul Universităţii «Ovidius» Constanţa - Facultatea de Farmacie. Declaraţia persoanei respective, dată în cadrul şedinţei publice din 17 august 2016, a fost contrară propriilor afirmaţii făcute în cursul urmăririi penale şi aspectelor pe care aceasta le cunoştea, avea scopul vădit de a îngreuna aflarea adevărului, tragerea la răspundere penală şi de a induce în eroare instanţa de judecată, toate aceste împrejurări fiind de natură a uşura situaţia juridică a inculpatului Țarălungă Gheorghe“, arată procurorii DNA.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
DNA Constanţa acuză!
Studenţi ameninţaţi că nu vor promova examenele de licenţă şi puşi să mintă în sala de judecată (referat propunere arestare)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii