Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gabriela Elena Bogasiu şi Ilie Iulian Dragomir, numiţi în funcţiile de vicepreşedinte al ÎCCJ

ro

15 Nov, 2016 09:38 2506 Marime text
În şedinţa de ieri, după parcurgerea activităţilor prevăzute în procedura de numire în funcţii de conducere la instanţa supremă, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerilor de numire în funcţiile de vicepreşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a Gabrielei Elena Bogasiu - proiect de management şi a lui Ilie Iulian Dragomir - proiect de management.
 
Potrivit dispoziţiilor art. 53 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, vicepreşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este numit de către Preşedintele României, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, dintre judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care au funcţionat la această instanţă cel puţin 2 ani. 

Numirea se face pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată, conform alin. 3 al aceluiaşi text de lege.

Conform art. 19 alin. 1 din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este constituită dintr-un preşedinte, doi vicepreşedinţi, patru preşedinţi de secţii şi judecători.

Procedura de numire în funcţii de conducere la instanţa supremă este reglementată de dispoziţiile art. 53 alin. 1, 3, 5 şi 51 din Legea nr. 303/2004 şi de prevederile art.191 din Regulamentul privind transferul şi detaşarea judecătorilor şi procurorilor, delegarea judecătorilor, numirea judecătorilor şi procurorilor în alte funcţii de conducere, precum şi  numirea  judecătorilor în funcţia de procuror şi a procurorilor în funcţia de judecător, aprobat prin Hotărârea Plenului nr. 193/2006.


Sursa foto: dcnews.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii