Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul procuror Vasile Balaican şi Răzvan Dimoftache vor fi judecaţi la Constanţa! Cine a luat decizia (rechizitoriu)

ro

29 Oct, 2016 00:00 3199 Marime text
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a respins, ca nefondată, cererea formulată de Răzvan Dimoftache pentru strămutarea judecării dosarului în care a fost deferit Justiţiei alături de Vasile Balaican, fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Decizia este definitivă şi a fost luată de judecătorii Mariana GhenaRodica Aida Popa şi Marius Dan Foitoş, din Înalta Curte.
 
Răzvan Dimoftache şi Vasile Balaican au fost trimişi în judecată de Sorin Constantinescu, procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Constanţa.
 
În cauză, Vasile Balaican este acuzat de trafic de influenţă, iar Răzvan Dimoftache, care este judecat şi în dosarul cărnii aparent alterate, este suspectat de cumpărare de influenţă.
 
Rechizitoriul acestui dosar poate fi citit integral accesând link-ul de mai jos.
 
Cum a „căzut“ fostul procuror Vasile Balaican (rechizitoriu)
 
Revenind la completul care a respins cererea de strămutare, aşa cum precizam şi mai sus, decizia a fost luată de judecătorii Mariana GhenaRodica Aida Popa şi Marius Dan Foitoş, toţi din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Mariana Ghena este fost magistrat din circumscripţia Curţii de Apel Constanţa, şi judecă dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fost trimis în judecată alături de omul de afaceri Sorin Strutinsky, de fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, dar şi de alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa.
 
În 2014, Rodica Aida Popa a făcut parte din completul de judecători care a decis condamnarea definitivă a unui bărbat din Constanţa, la 16 ani de închisoare, pentru că şi-a omorât nevasta în bătaie.
 
Marius Dan Foitoş a respins, în iunie 2014, cererea de încuviinţare a părăsirii temporare a teritoriului ţării formulată de afaceristul israelian Avraham Morgenstern, apropiat al lui Radu Mazăre. De altfel, Morgenstern şi Mazăre sunt judecaţi în Dosarul Campusului Social Henri Coandă, din Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii