Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:30 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Familia polițistului Bogdan Gigină a cerut procurorilor să grăbească ancheta. Solicitarea înregistrată la Instanța Supremă

ro

19 Jan, 2018 13:43 1461 Marime text
Familia poliţistului Bogdan Gigină a depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o acţiune prin care contestă durata prea mare a anchetei de la DNA, informează Agerpres.ro. .
 
Practic, prin această contestaţie, familia poliţistului solicită judecătorilor să dispună ca DNA să grăbească ancheta.
 
Instanţa a stabilit pentru 1 februarie primul termen al procesului.
 
Avocatul familiei lui Bogdan Gigină a afirmat vineri că rudele poliţistului susţin că doi ani şi trei luni este un termen rezonabil pentru finalizarea cercetărilor.
 

"(Am depus cererea - n.r.) pentru urgentarea cercetării penale, respectiv finalizarea dosarului printr-un rechizitoriu şi deferirea legală spre dreaptă judecată unei instanţe de judecată, în contextul în care familia Gigină spune că, de la momentul accidentului şi până astăzi, au trecut peste doi ani şi trei luni, motiv pentru care apreciază că a fost un termen rezonabil, în temeiul legii, cu deplin respect faţă de instituţiile statului, de toate instituţiile care lucrează, care nu lucrează. (...) În mod evident, se vine cu acest demers prin care se strigă practic disperat din sufletul a foi părinţi care şi-au pierdut copilul: 'Vă rugăm, vă cerem, vă solicităm, în temeiul legii, să urgentaţi cercetarea penală'", a declarat avocatul Daniel Ionaşcu.

 
El a adăugat că se cere instanţei stabilirea unui termen maximum de trei luni pentru finalizarea cercetărilor.
 

"Ei ar dori ca această anchetă să se bucure de o celeritate mai accentuată, adică se se bucure de ceea ce înseamnă un timp rezonabil, întrucât apreciază domniile lor că doi ani şi trei luni sunt arhisuficienţi pentru soluţionarea cauzei, motiv pentru care solicită instanţei competente să dea un termen de aici înainte de maximum trei luni de zile pentru soluţionarea cauzei penale", a precizat Ionaşcu.

Sursa: Agerpres.ro. .

UPDATE: Oficial de la DNA

Cu referire la cauza ce vizează clarificarea împrejurărilor care au contribuit la producerea accidentului rutier ce a determinat decesul victimei Gigină Bogdan-Cosmin, cauză mediatizată prin comunicatul din 1472/VIII/3 din 7 decembrie 2016, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele :

După înregistrarea dosarului la DNA s-au realizat următoarele  activități:
-           au fost inculpate două persoane fizice și o persoană juridică (OPREA GABRIEL, la data faptelor viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, persoana juridică SC GENERAL MPM IMPEX S.R.L și MAZILU PETRE, administrator al firmei menționate)
-           s-a dispus și efectuat expertiză tehnică cu privire la autovehiculul implicat în accident;
-           s-a dispus și efectuat expertiză cu privire la dinamica accidentului;
-           au fost identificate și audiate, în calitate de martori, peste 60 de persoane (o parte dintre aceștia fiind propuși de părțile din cauză)
-           ca urmare a audierii unor martori, părțile au făcut, în mod repetat, cereri de audiere a altor persoane
-           s-a cerut declasificarea, de către cinci instituții publice, a unor documente care au legătură cu cauza, clasificate ca secret de stat sau secret de serviciu;
-           declasificarea acestor documente s-a realizat, parțial, abia în decembrie 2017 și în ianuarie 2018.
 
În prezent, în cauză sunt în curs de desfășurare acte de urmărire penală.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii