Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusiv Fraţii Caratană şi apropiaţii lor, condamnaţi definitiv (document)

ro

07 Nov, 2016 13:57 5742 Marime text
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanţa au dictat azi pedepsele finale în dosarul în care fraţii Caratană, din Mihail Kogălniceanu, şi apropiaţii lor, au fost acuzaţi de lipsire de libertate, violare de domiciliu, ultraj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, respectiv loviri sau alte violenţe. Conform procurorilor, în prezenta cauză, 14 persoane au fost suspectate că ar fi sechestrat mai mulţi ciobani pe care i-ar fi obligat să muncească la fermele lor.

Iată pedepsele Curţii de Apel Constanţa

Mihăiţă Caratană - nouă ani de închisoare
Enache Cristian Şapte – opt ani de închisoare
Ion Vişan - opt ani şi 6 luni fr închisoare închisoare
Mişu Caratană -  trei ani de închisoare  
Liviu Ghiorţu - şase ani şi şase luni de închisoare
Dumitru Mitrenga - opt ani de închisoare

Instanţa a mai decis încetarea procesului penal privindu-i pe inculpaţii Pocea Vasilică Adrian, Jeoje Dumitru, Bîrcu Daniel şi Ştefu Tănase, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice (…) (fapte din 04.03.2009), ca urmare a intervenirii prescripţiei speciale a răspunderii penale. Magistraţii au mai decis încetarea procesului penal privind pe inculpatul Nicolae Ştefu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de mărturie mincinoasă (…) în urma intervenirii prescripţiei speciale a răspunderii penale.

De menţionat că în primă instanţă, Judecătoria Constanţa, faţă de Enghin Seicahmed, judecătorii au încetat procesul penal privind comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, ca urmare a împăcării părţilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii