Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evaziune fiscală şi spălarea banilor Tribunalul Constanţa a admis acordul de recunoaştere încheiat de Mihale Ţigănică şi DIICOT - Structura Centrală

ro

05 Jul, 2017 00:00 4040 Marime text
Tribunalul Constanţa a fost învestit să soluţioneze un acord de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală - Secţia de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Mihale Ţigănică.
 
Ieri, instanţa a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat la data de 13 aprilie, în dosarul nr. 884/D/P/2017, între DIICOT şi inculpat, pentru „săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală (41 de acte materiale) şi spălare a banilor (45 de acte materiale)“.
 
„Aplică inculpatului Mihale Ţigănică pedeapsa de doi ani şi patru luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală (41 de acte materiale). (…) Aplică inculpatului Mihale Ţigănică pedeapsa de doi ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor (45 de acte materiale). (…) Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de doi ani şi patru luni de închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă stabilită, în final inculpatul va executa pedeapsa de trei ani de închisoare şi interzicerea exercitării dreptului prevăzut de art. 66, alin. 1, lit. g Cp. (dreptul de a fi administrator al unei societăţi comerciale pe teritoriul României) pentru o durată de trei ani de la data rămânerii definitive a hotărârii de validare a acordului de recunoaştere a vinovăţiei. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere“.
 
Tribunalul a dispus măsura de siguranţă a confiscării speciale de la Mihale Ţigănică a „sumei de 1.643.564,36 de lei, folosită la comiterea infracţiunii de spălare a banilor. Ia act că, în cursul urmăririi penale, până la încheierea acordului de recunoaştere a vinovăţiei, persoana vătămată Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - Direcţia Generală Antifraudă Fiscală - nu s-a constituit parte civilă în procesul penal“, conform minutei.
 
Judecătorii au constatat că prejudiciul cauzat prin săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în cuantum de 644.667,76 de lei, este achitat integral.
 
Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii