Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Electrocentrale SA Constanţa, dată în judecată de Transgaz! La mijloc, o datorie neplătită!

ro

15 Nov, 2016 00:00 2037 Marime text
Societatea Electrocentrale SA Constanţa a fost chemată în judecată de Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale Transgaz SA, pentru datoriile pe care le-a acumulat în ultima perioadă. Pe 8 noiembrie, la Tribunalul Constanţa, Secţia a II-a Civilă, a fost înregistrat dosarul 7664/118/2016, ce are ca obiect o ordonanţă de plată - OUG 119.2007/art. 1014 Cod de Procedură Civilă. Creditorul, Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale Transgaz SA, a dat în judecată debitorul, SC Electrocentrale SA, pentru plata datoriilor restante.
 
Potrivit directorului tehnic al Electrocentrale SA Constanţa, Dumitru Tamaş, motivul pentru care a fost înregistrat acest dosar este faptul că societatea din Constanţa are datorii pe care nu a reuşit să le plătească. „Motivul pentru care a fost înregistrat acest dosar este că avem datorii la ei. Nu am putut să le plătim şi ne-au dat în judecată. Nu ştiu dacă valoarea datoriilor şi de când datează acestea sunt edificatoare. Noi avem zeci, dacă nu peste o sută de procese. Este vorba de datorii neplătite, cu penalităţi cu tot, nu am putut să le plătim la timp şi ne-a dat în judecată Transgaz pentru serviciul de transport gaze către CET Palas. Dar noi încă nu am primit cererea de chemare în judecată. Bănuim că despre asta este vorba“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Dumitru Tamaş.
 
Primul termen în dosar a fost stabilit pe 6 decembrie, ora 11.00.
 
Precizăm că i-am contactat pe reprezentanţii ambelor societăţi aflate în litigiu pentru a afla mai multe informaţii despre valoarea datoriei CET Palas către Transgaz şi vechimea datoriei, date pentru obţinerea cărora am făcut solicitări scrise. În momentul în care vom primi răspunsul oficial la solicitările noastre, vom reveni cu informaţii.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii