Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

El este omul care va decide libertatea lui Radu Mazăre!

ro

08 Jan, 2018 00:00 3615 Marime text
Magistratul a făcut parte din completul de judecată care a închis definitiv dosarul denumit generic „Bani pentru şefi din Consiliul Judeţean Constanţa“.
 
Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) vor analiza, pe data de 10 ianuarie, situaţia lui Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, care, în prezent, se află în Madagascar, unde face demersuri pentru a obţine azil politic. Potrivit unor surse, tot miercuri, DNA ar putea cere arestarea preventivă a lui Radu Ştefan Mazăre. Această solicitare va fi analizată de judecătorul Ionuţ Mihai Matei, şeful Structurii de Securitate din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
 
Ionuţ Mihai Matei este judecător din 1995 şi a promovat la Curtea Supremă în 2007. El a făcut parte din completul de judecată care a închis definitiv dosarul denumit generic „Bani pentru şefi din Consiliul Judeţean Constanţa“, cauză în care Eugeniu Mija (afacerist din Bucureşti) a luat doi ani şi şase luni de închisoare. Judecat în acelaşi dosar, Lupşa Realini, cântăreţ al formaţiei Gaz pe Foc, a fost osândit la doi ani de închisoare. Nicolae Vasilescu, înalt funcţionar public, şef al Departamentului Legislativ al Camerei Deputaţilor, preşedinte al Casei Româno-Chineze şi deputat USL (Colegiul 2 Craiova), cel de-al treilea inculpat, a fost condamnat la doi ani de închisoare.
 
După cum arătam şi în ediţiile trecute, şeful Structurii de Securitate a fost cercetat de Consiliul Superior al Magistraturii, conform jurnaliştilor din capitală, pe motiv că ar fi redus pedeapsa primită de celebrul Nuţu Cămătaru, pe numele său adevărat, Ion Balint. De asemenea, şeful Structurii de Securitate din Curtea Supremă a avut în atenţie, printre altele, cazul „Trofeul calităţii în construcţii“, în care acuzat era Adrian Năstase, fost premier PSD al României, dosarul lui Gregorian Bivolaru etc.
 
De menţionat că prin filtrul Structurii de Securitate conduse de judecătorul Ionuţ Mihai Matei trec şi mandatele de interceptare pe siguranţă naţională.

Citeşte şi: 

Cine este, ce avere are şi ce cazuri a judecat şeful Structurii de Securitate din Curtea Supremă (document)

Tiberius Bărbăcioru, avocatul lui Radu Mazăre - "Există proceduri de audiere. A plecat după ce s-a sfătuit cu specialişti"!

Dan Negru de la Antena 1 supărat pe Radu Mazăre. Ce-i reproşează acesta

Anunţ important de la Înalta Curte! Este vizat Radu Mazăre
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii