Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:55 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul Retrocedărilor din Constanţa - inculpaţii nu pot fi audiaţi din cauza stării de sănătate

ro

24 Sep, 2016 00:00 3813 Marime text
Dosarul Retrocedărilor din Constanţa a mai primit un nou termen de judecată! Corina Cornelia Dăescu, judecător al Curţii de Apel Bucureşti, învestit cu soluţionarea cauzei, a stabilit ca procesul să fie reluat pe data de 12 octombrie, ora 11.00, când se va relua audierea inculpaţilor Constantin Racu, fost director al Direcţiei Administraţie Publică, şi Răsvan Mircea Tudorache, mandatar.
 
Decizia magistratului a fost luată „în baza articolului 106 C.p.p“, care face referire la regulile speciale privind ascultarea. Conform acestui articol, „dacă în timpul audierii unei persoane aceasta prezintă semne vizibile de oboseală excesivă sau simptomele unei boli care îi afectează capacitatea fizică ori psihică de a participa la ascultare, organul judiciar dispune întreruperea ascultării şi, dacă este cazul, ia măsuri pentru ca persoana să fie consultată de un medic“.
 
În dosar sunt judecaţi 37 de inculpaţi în legătură cu presupusa restituire şi atribuire aparent nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. Procurorii DNA au calculat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane de euro (dintre care 77,77 de milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro, prejudiciu în dauna municipiului Constanţa).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ionica 24 Sep, 2016 08:35 Bataia de joc nu se mai opreste ,justitia in cazurile "grele" se face ca ploua ! 10 ani nu-s suficienti pentru o solutie ,dar in cazul unei gaini furate se "rezolva " cu celeritate, neacceptandu-se art.106 Cpp. Huoooo...