Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:43 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul Murfatlar. Procurorii Anticorupţie fac noi precizări. Este vizat şeful de la Antifraudă (documente)

ro

22 Oct, 2016 00:00 7314 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie fac noi precizări în dosarul denumit generic „Murfatlar“, unde anchetatorii au calculat un prejudiciu în dauna bugetului de stat de aproximativ 600 de milioane de euro, prin conduita presupus frauduloasă a unor societăţi din domeniul băuturilor alcoolice.
 
În cauză, procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, faţă de:
 
Ana Jarda - la data presupuselor fapte, director în cadrul Direcţiei generale management al domeniilor reglementate specific din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, membru al Comisiei pentru autorizarea operatorilor de produse supuse accizelor (şedinţa 12.03.2010).
 
Daniel Diaconescu - la data presupuselor fapte, directorul general al Direcţiei generale de informaţii fiscale din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, membru al comisiei anterior menţionate, şef Antifraudă.
 
Mariana Vizoli - la data presupuselor fapte, director al Direcţiei de legislaţie în domeniul TVA din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, membru al comisiei anterior menţionate.
 
Ciprian Badea - la data presupuselor fapte, directorul general al Direcţiei generale juridice din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, vicepreşedintele comisiei anterior menţionate.
 
Monica Negruţiu - la data presupuselor fapte, directorul general al Direcţiei generale de reglementare a colectării creanţelor bugetare - ANAF şi membru al comisiei (şedinţa din 30.01.2012).
 
Toţi cei mai sus precizaţi sunt funcţionari publici, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 
Mariana Vizoli a consemnat în declaraţia de avere, document completat pe data de 12 octombrie, că deţine, din anul 2005, împreună cu soţul, o parte dintr-un teren la Breaza, în suprafaţă de 1.735 de metri pătraţi, dar şi două apartamente în Bucureşti şi o casă de vacanţă în Breaza. Mariana Vizoli a mai menţionat în declaraţia de avere două conturi bancare, deschise în 2008, unul în valoare de 535.000 de lei, iar celălalt în valoare de 71.000 de lei. În ceea ce priveşte veniturile, Mariana Vizoli a menţionat că primeşte de la Ministerul Finanţelor Publice, ca director general adjunct, suma de 103.385 de lei. Asta în timp ce soţul, director la SC Eximrom - Biocard SRL, a câştigat suma de 56.000 de lei. Mariana Vizoli a mai trecut 10.523 de lei din activităţi didactice şi 12.000 de lei indemnizaţie ca preşedinte Comitet fiscal - Camera Consultanţilor Fiscali.
 
Ciprian Badea şi-a completat cea mai recentă declaraţie de avere la data de 21 aprilie. Conform propriilor declaraţii, Ciprian Badea are: patru terenuri, toate în comuna Vişineşti, judeţul Dâmboviţa, în suprafaţă totală de aproximativ 12.000 de metri pătraţi, două apartamente în Bucureşti, o casă de vacanţă în comuna Vişineşti, judeţul Dâmboviţa, un automobil marca WW, fabricat în 2014, şi are trei depozite bancare în valoare totală de aproape 53.000 de euro. Ciprian Badea a mai notat un salariu de 104.096 de lei ca director general în Ministerul Finanţelor Publice, dar şi suma de 260.328 de lei ca membru CA la CEC Bank.
 
Daniel Diaconescu are, potrivit declaraţiei de avere completate la data de 14 iunie, împreună cu soţia, două terenuri în suprafaţă totală de aproape 7.000 de metri pătraţi, în Argeş, un apartament, o casă, două automobile (un VW şi un Peugeot), o datorie de 38.000 de euro, cu scadenţa în 2032, precum şi un cont bancar în care are 6.591 de lei. De la ANAF, Daniel Diaconescu a luat un salariu anual de 88.059 de lei, în timp ce soţia, angajată la ITM Bucureşti, a primit 28.649.
 
Ana Jarda are, potrivit declaraţiei de avere completate la data de 25 mai, un apartament în Bucureşti, cinci depozite bancare în care are suma aproximativă de 147.000 de lei, dar şi un salariu de 73.858 de lei.
 
Monica Negruţiu deţine, potrivit declaraţiei de avere completate la data de 19 septembrie, un teren agricol în Bihor, în suprafaţă de 4,13 hectare, modul de dobândire fiind donaţie, un apartament în Bucureşti, în suprafaţă de 55,5 metri pătraţi, un Ford Fiesta, fabricat în 2006, două conturi bancare cu 12.000 de lei, un fond de pensii de 44.803 lei. Monica Negruţiu are două credite luate în 2013 şi 2015, în valoare aproximativă de 112.000 de lei, şi un salariu de 89.211 lei.
 
Tot în prezenta cauză mai sunt cercetaţi Cornel şi Viorel Potîrniche, administratori a două societăţi comerciale, în sarcina cărora s-au reţinut infracţiuni de complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală, în formă continuată.
 
Numele lui Viorel Potîrniche apare, conform Registrului Comerţului, în opt societăţi comerciale:
 
Visteria Industries SRL - Buzău, Poşta Câlnău - este sub incidenţa Legii nr. 85/2006 - faliment- dizolvare;
Papillon Comimpex SRL - Buzău, Sudiţi - radiată;
Musturi Alese SRL - Bucureşti, Sectorul 1 - funcţiune;
Gemarco Industry SRL - Constanţa, Murfatlar - radiată;
Crono Tard SRL - Buzău, Aliceni - funcţiune
Construct Romital SRL - Buzău, Poşta Câlnău - funcţiune;
Bussines Expert SRL - Buzău - funcţiune
Agenda Training SRL - Buzău, Unguriu - funcţiune.
 
Numele lui Cornel Potîrniche apare, conform Registrului Comerţului, în: Hecta Viticol SRL - Buzău, Poşta Câlnău - este sub incidenţa Legii nr. 85/2006 - insolvenţă şi în SC Moto Ferm 2004 SRL - Buzău, Poşta Câlnău - este sub incidenţa Legii nr. 85/2006 - radiată.
 
În cauză, pe data de 18 octombrie, Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea preventivă a omului de afaceri George Ivănescu, acţionar la compania de vinuri Murfatlar. Mai mult decât atât, în acelaşi dosar au fost arestate alte şase persoane, respectiv: Constantin CîrciumaruCătălin BucuraGheorghe Zlotea, Gheorghe Cosmin PopescuCătălin Florian Vasilescu şi Sorin Vasile Săvoiu.
 
Citeşte şi 
 
Murfatlar şi DNA-ul
Afacerile persoanelor încătuşate în dosarul „Euroavipo”

 
cetateanul.net
DNA. Cum a fost prejudiciat statul cu 600 de milioane de lei de către grupul de firme Murfatlar

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii