Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:17 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosar accident Clinceni Parașutistul Adrian Constandache, din Constanţa, trimis în judecată pentru ucidere din culpă

ro

12 Dec, 2016 15:08 2620 Marime text
Instructorul de parașutism Adrian Constandache, din Eforie Sud, judeţul Constanţa, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, în legătură cu accidentul de la Aerodromul Clinceni din octombrie 2015, soldat cu moartea unui alt parașutist și a handbalistei Andreea Nica.

În același dosar a fost trimis în judecată și Dragoș Marian Boeru, membru al Asociației Sportive TNT Brothers, acuzat tot de ucidere din culpă.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, la data de 18 octombrie 2015, Dragoș Marian Boeru, în calitate de membru și reprezentant al Asociației Sportive TNT Brothers, a organizat pe Aerodromul Clinceni, județul Ilfov, un salt cu parașuta, iar Adrian Constandache, în calitate de instructor autorizat, a participat la această activitate organizată fără respectarea prevederilor legale.

Procurorii susțin că Dragoș Boeru și Adrian Constandache au acceptat ca saltul să fie efectuat în condiții periculoase, în condițiile în care parașutele nu aveau certificat de navigabilitate.

De asemenea, omul de afaceri Dan Floroiu (decedat în urma accidentului) nu deținea licență de parașutist valabilă în România, iar Asociația Sportivă TNT Brothers nu deținea licență de operare și certificat de operator aerian, aceeași asociație nefiind nici autorizată ca organizație de pregătire.

Andreea Nica avea 27 de ani și era portarul echipei de handbal feminin Unirea Slobozia. Era la primul salt cu parașuta, ea sărind cu instructorul Adrian Constandache, care avea o experiență de 4.000 de salturi.

Accidentul a survenit după ce Dan Floroiu a sărit prea devreme și s-a ciocnit de instructor și de Andreea Nica, iar parașutele lor s-au încurcat în aer, acesta fiind motivul pentru care s-au prăbușit.

Dan Floroiu a decedat pe loc în urma impactului cu solul, în timp ce Andreea Nica și Adrian Costandache au fost transportați la spital, însă sportiva nu a mai putut fi salvată.

Dosarul se va judeca la Judecătoria Cornetu.


Sursa foto: Facebook Adrian Constandache
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii