Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:42 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Constanţa „loveşte“ din nou! Afaceristul Constantin Dima şi Mara Construct, trimişi în judecată pentru a doua oară (rechizitoriu)

ro

20 Feb, 2017 00:00 5343 Marime text
În prezent, societatea Mara Construct este în insolvenţă. La data de 19 octombrie 2016, Tribunalul Constanţa a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei şi a desemnat, provizoriu, pe practicianul în insolvenţă CII Pop Nicoleta, în calitate de administrator judiciar.
 
Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, l-a „lucrat“, din nou, pe omul de afaceri Constantin Dima, fost administrator al SC Mara Construct SRL, firmă care s-a ocupat de reabilitarea Cetăţii Capidava şi care a câştigat numeroase contracte pentru execuţii de lucrări, finanţate din fonduri publice, în cadrul cărora autoritatea contractantă era Consiliul Judeţean Constanţa. Noul dosar are ca bază reabilitarea Muzeului de Istorie din Constanţa, iar Consiliul Judeţean Constanţa s-a constituit parte civilă cu suma de 8.963.612,64 de lei.
 
În noul dosar instrumentat de procurorii DNA Constanţa, cauză ce a fost trimisă spre soluţionare Tribunalului Constanţa, pe lângă omul de afaceri Constantin Dima au mai fost deferite Justiţiei următoarele persoane fizice şi juridice: SC Mara Construct SRL, Diallo Mamadou Alpha Evy, SC Alpha Construct Mondial Explorer, SC Unprim Autoproiect SRL, Liviu UngureanuDanliv Concept Construct SRL, Lucian Petrache şi SC Petraprod Steel. Asta în timp ce ANAF şi Consiliul Judeţean Constanţa sunt părţi civile.
 
Constantin Dima, Mara Construct SRL şi Lucian Petrache sunt judecaţi şi în primul dosar instrumentat de Andrei Bodean, procuror al DNA Constanţa, cauză aflată în prezent pe rolul Tribunalului Constanţa.
 
Conform datelor disponibile la Registrul Comerţului, consultat la data de 19 februarie, SC Mara Construct SRL a fost înfiinţată în aprilie 2007 şi are ca domeniu de activitate lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale. Unic asociat în firmă este Maria Cătălina Lăpăduş, fiica Sandei Ciocoiu - al cărei nume a apărut, de-a lungul timpului, alături de cel al omului de afaceri Sorin Strutinsky, în societatea Conpress Holding - şi fina de cununie a lui Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.
 
În prezent, societatea Mara Construct este în insolvenţă. La data de 19 octombrie 2016 Tribunalul Constanţa dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei şi a desemnat provizoriu pe practicianul în insolvenţă CII Pop Nicoleta în calitate de administrator judiciar. 
 
După cum arătam şi în ediţiile anterioare, consolidarea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa a făcut parte din proiectul „HIPERB - Muzeu al secolului XXI pentru turiştii din Constanţa, Cod SMIS 3856“. Este vorba despre Proiectul Operaţional Regional 2007 - 2013, Axa Prioritară 5 - „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului“, Domeniul major de intervenţie 5.1 - „Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea/modernizarea infrastructurilor conexe“.
 
Valoarea totală a proiectului a fost de 10.991.048,61 de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă FEDR a ajuns la 7.270.053,57 de lei, asistenţa financiară nerambursabilă din bugetul naţional, la 1.040.669,96 de lei, în vreme ce participarea beneficiarului, adică a Consiliului Judeţean Constanţa, este de 2.680.325,66 de lei. Durata de implementare a proiectului a fost de 25 de luni, respectiv 26 martie 2010 - 25 aprilie 2012.

Citeşte şi:

Lucrătura procurorului Bodean!
Începe judecata afaceristului Constantin Dima, de la Mara Construct (rechizitoriu)


Cum a „căzut“ Dima de la Mara Construct
„Documente false şi inexacte“ la Consiliul Judeţean Constanţa (rechizitoriu)


Omul de afaceri Constantin Dima din Constanţa, trimis în judecată

Prietenii prietenilor mei sunt prietenii mei"
Firma finei lui Nicuşor a consolidat, pe bani publici, Muzeul de Istorie din Constanţa (galerie foto)


Consiliul Judeţean s-a constituit parte civilă într-un alt dosar al SC Mara Construct. Prejudiciu de peste 2,5 milioane de lei
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii