Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:11 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Detalii din dosar cu un puternic impact emoţional Crimă în judeţul Constanţa cum vezi doar în filmele horror

ro

09 May, 2017 00:00 8889 Marime text
Inculpata a fost implicată într-o relaţie întâmplătoare cu un bărbat, în urma căreia a rămas gravidă.
 
Cu certitudine, anumite fapte, anumite crime sunt într-atât de înfiorătoare, încât, oricât timp ar trece peste ele, rana morală nu se vindecă niciodată şi crimele în cauză şochează cu aceeaşi forţă ca la început! Din nefericire, acesta este şi cazul unei femei din judeţul Constanţa despre care judecătorii au stabilit că şi-a ucis copilul. Propriul copil. Şi pare să o fi făcut-o cu un sânge rece care nici în filmele horror nu poate fi văzut.
 
Cauza a fost instrumentată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, iar femeia a fost acuzată de săvârşirea infracţiunii de omor calificat.
 
În fapt, s-a reţinut în sarcina inculpatei că, în timp ce se afla în locuinţă, a născut neasistată un făt de sex masculin, pe care l-a aruncat imediat după naştere în haznaua WC-ului din curte şi l-a împins cu un băţ pentru a-l scufunda, aşa încât nou-născutul a decedat prin asfixie mecanică, conform rolii.ro.
 
Potrivit sursei mai sus precizate, „sesizarea organelor de urmărire penală s-a făcut de către personalul medical de la Secţia de Obstetrică - Ginecologie a Spitalului Clinic Judeţean Constanţa cu privire la aducerea (…), constatându-se că prezenta urmele unei naşteri spontane recente, fără să se cunoască însă unde este nou-născutul. Din cele relatate de pacientă, a rezultat că aceasta făcuse avort, iar fătul îl îngropase în gradina familiei“.
 
Organele de poliţie au descins în curtea casei în care locuia inculpata şi, în prezenţa a două vecine, s-a constatat că în WC-ul improvizat lângă gard existau numeroase pete brun-roşcate cu aspect de sânge (…). În hazna a fost descoperit cadavrul unui nou-născut de sex masculin.
 
În urma necropsiei, potrivit raportului de constatare medico-legală nr. (…) al Serviciului Judeţean de Medicină Legală Constanţa, s-a concluzionat că moartea nou-născutului de sex bărbătesc a fost violentă. Cu prilejul audierii sale în spital, inculpata a susţinut că, după ce a aflat că este însărcinată, a încercat să avorteze (…). Femeia a mai spus că într-o noapte a avut hemoragie, a născut în cameră un făt care părea mort, aşa că a îngropat cadavrul într-o groapă de lângă WC şi a şters toate urmele de sânge. Pentru că se simţea foarte rău, s-a îmbrăcat, a sunat la ambulanţă de pe telefonul unei consătene şi astfel a ajuns la spital.
 
Femeia a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa şi a fost condamnată la aproape 20 de ani de închisoare.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii