Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:45 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie cu greutate în Justiţia constănţeană Patru oameni nu mai au voie să calce în două comune. „Bonus“, şapte decenii de puşcărie

ro

20 Feb, 2017 00:00 2681 Marime text
Mai multe persoane trimise în judecată pentru crima de la discoteca din Cuza Vodă, din martie 2014, au fost condamnate definitiv. Pe lângă anii grei de detenţie, instanţa le-a interzis inculpaţilor dreptul de a se afla în localităţile Cuza Vodă şi Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, precum şi dreptul de a se afla în localuri de alimentaţie publică în timpul programului de muzică, dans sau divertisment.
 
Conform procurorilor din Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, la data de 1 martie 2014, în jurul orei 23.00, victima a fost agresată violent prin aplicarea de numeroase lovituri cu obiecte vulnerante metalice şi cu cuţitul la nivelul întregului corp, aşa încât aceasta a suferit multiple leziuni care au dus la deces, cea mai gravă fiind o plagă tăiată-înţepată toracică transfixiantă ventriculară dreaptă. La scurt timp, procurorii au deschis un dosar penal şi au dispus încătuşarea mai multor persoane, care au şi fost trimise în judecată.
 
Pe data de 25 noiembrie 2015, judecătorul Teodor Viorel Gheorghe, din Tribunalul Constanţa, prima instanţă învestită cu soluţionarea dosarului, a dispus schimbarea încadrării juridice a unor fapte reţinute în sarcina inculpaţilor. Ulterior, instanţa a dictat următoarele pedepse: Ştefan C., suspectat de omor calificat, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi de instigare la distrugere - 14 ani, şapte luni şi 20 de zile închisoare şi cinci ani interzicerea exercitării unor drepturi, printre care se află şi dreptul de a se afla în localităţile Cuza Vodă şi Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, precum şi dreptul de a se afla în localuri de alimentaţie publică în timpul programului de muzică, dans sau divertisment.
 
Mai departe, Ion C., bănuit de omor calificat, tulburare a ordinii şi liniştii publice, instigare la distrugere şi tentativă la omor calificat, a fost condamnat la 23 de ani şi opt luni închisoare şi cinci ani interzicerea exercitării unor drepturi, printre care se află şi dreptul de a se afla în localităţile Cuza Vodă şi Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, precum şi dreptul de a se afla în localuri de alimentaţie publică în timpul programului de muzică, dans sau divertisment.
 
Dumitru C. a luat, pentru omor calificat şi tulburare a ordinii şi liniştii publice, 23 de ani şi şapte luni de închisoare şi cinci ani interzicerea exercitării unor drepturi, printre care se află şi dreptul de a se afla în localităţile Cuza Vodă şi Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, precum şi dreptul de a se afla în localuri de alimentaţie publică în timpul programului de muzică, dans sau divertisment.
 
Dan C. a fost condamnat, pentru omor calificat şi instigare la distrugere, la 15 ani şi zece luni de închisoare şi cinci ani interzicerea exercitării unor drepturi, printre care se află şi dreptul de a se afla în localităţile Cuza Vodă şi Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, precum şi dreptul de a se afla în localuri de alimentaţie publică în timpul programului de muzică, dans sau divertisment.
 
Vineri, judecătorii Curţii de Apel Constanţa au menţinut decizia Tribunalului Constanţa, respingând acţiunile promovate împotriva deciziei judecătorului Teodor Viorel Gheorghe. Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii