Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:01 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizia prin care avocatul constănţean Ionuţ Cazan a fost despăgubit la CEDO, publicată în Monitorul Oficial

ro

16 Jan, 2017 00:00 9546 Marime text
În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 36/12.01.2017, a fost publicată decizia prin intermediul căreia Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis despăgubirea avocatului Ionuţ Cazan, din Baroul Constanţa, cu suma de 11.700 de euro, cu titlu de prejudiciu moral, după ce ar fi fost insultat şi agresat în sediul poliţiei de către un poliţist (Paraschiv Caliţoiu, şeful Biroului Cercetări Penale al Secţiei Regionale a Poliţiei Transporturi Constanţa), în timp ce reprezenta un client, în calitate de avocat, în cursul urmăririi penale.
 
Potrivit legeaz.net, la 12 iulie 2010, avocatul Ionuţ Cazan s-a deplasat împreună cu clientul său, S.G., spre secţia de poliţie Constanţa, în legătură cu urmărirea penală care era în curs de desfăşurare împotriva clientului său. Avocatul dorea să studieze documentele din dosar şi să clarifice anumite detalii ale anchetei care era efectuată de C.P. Avocatul şi clientul său au fost primiţi în biroul poliţistului.
 
„Reclamantul i-a solicitat explicaţii lui C.P. cu privire la ordonanţa de începere a urmăririi penale pe care o văzuse la dosar şi care nu îi fusese comunicată clientului său. În acel moment, C.P. a început să-l insulte pe reclamant, afirmând că nu are niciun drept să îi adreseze întrebări. Reclamantul şi S.G. s-au ridicat şi s-au pregătit să iasă din biroul lui C.P. Acesta din urmă le-a cerut să semneze un proces-verbal prin care declarau că au luat cunoştinţă de urmărirea penală în curs; reclamantul afirmă că procesul-verbal indica o dată anterioară cu şase luni. Reclamantul a refuzat să semneze documentul în cauză, iar poliţistul l-a insultat din nou şi l-a împins să stea pe un scaun, spunând că nu le va permite să părăsească secţia de poliţie înainte de a semna actul respectiv. C.P. i-a telefonat poliţistului care era de pază pentru a-i cere să nu le permită acestora să iasă şi a închis cu cheia uşa de la biroul său.
 
În continuare, reclamantul i-a spus lui C.P. că, dacă nu îi lasă să iasă, va suna la numărul de urgenţă de pe telefonul său mobil. C.P. a vrut să îi smulgă telefonul şi i-a răsucit degetul inelar de la mâna stângă, în care îl ţinea. S.G. a încercat la rândul său să apeleze numărul de urgenţă de pe propriul telefon mobil. C.P. a deschis apoi uşa, continuând să îl insulte pe reclamant şi ameninţându-l că îl va urmări şi îi va distruge cariera. Acesta a rupt împuternicirea avocaţială prin care S.G. îi dădea mandat reclamantului să îl reprezinte în faţa organelor de urmărire penală şi i-a interzis reclamantului să mai revină în biroul său. Apoi, reclamantului şi lui S.G. li s-a permis să părăsească secţia de poliţie“, conform sursei mai sus citate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Florica 16 Jan, 2017 20:34 Cine va plati despagubirea ?