Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:07 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dănuţ Epure, fostul rector al Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, contestă decizia de concediere

ro

01 Feb, 2017 00:00 3926 Marime text
Tiberius Dănuţ Epure, fostul rector al Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pentru luare de mită şi pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, se află din nou în faţa judecătorilor!
 
Tiberius Dănuţ Epure contestă decizia de concediere, astfel că a chemat la judecată Universitatea „Ovidius“ din Constanţa.
 
Prima instanţă învestită cu soluţionarea cauzei, Tribunalul Bucureşti, a declinat competenţa de soluţionare în favoarea Tribunalului Constanţa, care, la jumătatea lunii septembrie 2016, a respins contestaţia formulată împotriva deciziei nr. 250/23.09.2013, emisă de Universitatea „Ovidius“ Constanţa, ca fiind tardivă.
 
Decizia Tribunalului a fost atacată de Tiberius Dănuţ Epure la Curtea de Apel Constanţa.
 
În paralel, fostul rector al Universităţii „Ovidius“ din Constanţa a formulat o cerere de strămutare a dosarului mai sus precizat, aflat pe rolul Curţii de Apel Constanţa.
 
Solicitarea lui Tiberius Dănuţ Epure privind strămutarea dosarului în care contestă decizia de concediere se află tot pe rolul Curţii de Apel Constanţa, iar până în acest moment nu a fost stabilit primul termen.
 
Tiberius Dănuţ Epure a fost condamnat, în decembrie 2015, de Lia Savonea, preşedintele Curţii de Apel Bucureşti, şi Daniel Grădinariu, fostul vicepreşedinte al aceleiaşi instanţe, la trei ani de închisoare, cu suspendare, sub supraveghere, pe o durată de cinci ani, ce reprezintă termen de încercare, pentru luare de mită şi pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.
 
Gabriela Stanciu, fostul prorector al Universităţii, suspectată de luare de mită, de săvârşirea infracţiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, dar şi de dare de mită, a fost achitată.
 
În acest dosar a fost judecat şi Stere Tala, însă el a fost condamnat la 2,6 ani de închisoare cu suspendare condiţionată.
 
Conform procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, „în perioada 27 iunie 2013 - 11 iulie 2013, inculpatul Epure Tiberius Dănuț, în calitate de rector al Universităţii «Ovidius» din Constanţa, prin intermediul inculpatului Tala Stere, a pretins de la o persoană suma de 4.000 de euro pentru a-i pune la dispoziţie, cu anticipare, subiectele la disciplinele de concurs la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie, astfel încât o candidată să fie admisă în mod fraudulos la această facultate“.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii