Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:33 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dănuţ Căpăţînă, fostul şef al Spitalului Judeţean Constanţa, condamnat la 7,8 ani de închisoare

ro

20 Oct, 2017 13:21 6436 Marime text
Tribunalul Constanţa s-a pronunţa azi în dosarul în care Dănuţ Căpăţînă, fostul manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a fost trimis în judecată de procurorii DNA.

În final, după contopirea cu pedepsele aplicate într-un alt dosar, Tribunalul Constanţa a decis condamnarea lui Dănuţ Căpăţînă la şapte ani şi opti luni de închisoare, cu executare.

SC Mara Investcom SRL Constanţa a fost condamnată la o pedeapsă de 150 zile- amendă în cuantum de 1.000 lei/zi amendă, respectiv 150.000 lei amendă penală. „Aplică inculpatei persoană juridică pedeapsa complementară a interzicerii de a participa, direct sau indirect, la procedurile pentru atribuirea contractelor de achiziţii publice prevăzute de lege, pe o durată de 1 an“, conform deciziei. 

Mai mult, Tribunalul Constanţa a admis, ca fondată, acţiunea civilă exercitată de către partea civilă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf.Apostol Andrei“ Constanţa şi a dispus obligarea firmei dar şi pe Căpăţînă Dănuţ, acesta în solidar şi cu partea responsabilă civilmente S.C. Performance Profile S.R.L. Constanţa către partea civilă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf.Apostol Andrei”Constanţa la plata sumei de 2.075.250,16 lei , cu titlu de despăgubiri civile.

„Constată recuperat restul prejudiciului cauzat în sumă de 14.747,71 lei. (...) Menţine măsura popririi asigurătorii dispusă prin Ordonanţa nr. 367/P/2016 din data de 15.07.2016.,asupra sumelor de bani existente în contul de inculpata S.C. Mara Investcom S.R.L. precum şi a sumelor viitoare cu care va fi creditat contul anterior menţionat. Menţine măsura sechestrului asigurător instituit, prin Ordonanţa nr. 367/P/2016 din data de 22.07.2016, în vederea recuperării prejudiciului, asupra următoarelor bunuri imobile deţinute în proprietate de partea responsabilă civilmente S.C. Performance Profile S.R.L.,şi anume: - apartamentul. Menţine măsura sechestrului asigurător instituit, prin Ordonanţa nr. 367/P/2016 din data de 25.08.2016,în vederea recuperării prejudiciului ,asupra următoarelor bunuri mobile deţinute în proprietate de partea responsabilă civilmente S.C. Performance Profile S.R.L.: autoturismul“, potrivit deciziei instanţei.

Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii