Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:55 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel Constanţa Noutăţi în dosarul lui Dumitru Naum, acuzat de infracţiuni de corupţie. A făcut apel la decizia Tribunalului Tulcea

ro

27 Apr, 2019 00:00 3165 Marime text
Curtea de Apel Constanţa a luat act de apelul formulat de către Dumitru Naum, dar şi de către MADR cu privire la dosarul în care cel dintâi este acuzat de infracţiuni de corupţie. Magistraţii au decis un prim termen la data de 20 iunie 2019.
 
Tribunalul Tulcea l-a condamnat la data de 20 februarie la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare. De asemenea, instanţa l-a obligat pe inculpatul Naum Dumitru la plata sumei de 200.422,5 lei, precum şi a accesoriilor prevăzute de legea în vigoare, calculate la data efectuării fiecărei plăţi, până la plata integrală a debitului principal, către MADR, prin APIA.
 
Reamintim că, în vara anului 2018, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Naum Dumitru, pentru comiterea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada 2011-2015, inculpatul Naum Dumitru a depus cu rea-credinţă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) mai multe documente false, în scopul de a obţine în mod injust sume în cadrul schemelor unice de plată, pentru suprafeţe de teren pe care nu le deţinea în realitate.

Urmare a demersurilor frauduloase efectuate, inculpatul Naum Dumitru a beneficiat de fonduri nerambursabile în sumă totală de 255.299 de lei, bani cu care Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra oricăror bunuri prezente şi viitoare care vor exista în patrimoniul inculpatului Naum Dumitru, la momentul aducerii la îndeplinire a măsurii asigurătoare dispuse, până la concurenţa sumei de 255.299 lei.


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii