Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:22 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu amânare la malul mării Mazăre, din nou în faţa judecătoarei Ghena, de la Curtea Supremă, fost magistrat constănţean (rechizitorii)

ro

08 Sep, 2016 00:00 1817 Marime text
Un nou termen în dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fost trimis în judecată alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu!
 
Mihaela Vlăşceanu, magistrat al Tribunalului Constanţa, judecător învestit cu soluţionarea cauzei, a amânat procesul pentru data de 23 septembrie, pentru continuarea cercetării judecătoreşti şi prezentarea părţilor. Acest nou termen este al 18-lea.
 
Amintim că zilele trecute Consiliul Local Constanţa a anunţat că se constituie parte civilă în prezenta cauză, unde procurorii au calculat un prejudiciu de aproape patru milioane de euro.
 
Radu Mazăre este acuzat de patru infracţiuni de abuz în serviciu. Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, reprezentant, la data presupuselor fapte, al societăţilor comerciale SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA şi SC Millenium Global Development SA, este suspectată de două infracţiuni de spălare a banilor.
 
În altă ordine de idei, ieri, Mariana Ghena, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, fost judecător din Curtea de Apel Constanţa, a redeschis, pentru a 11-a oară, dosarul în care Mazăre a fost deferit Justiţiei alături de fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan şi de omul de afaceri Sorin Strutinsky. În prezenta cauză au fost deferite Justiţiei şi alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa.
 
Radu Ştefan Mazăre este judecat în prezent în patru dosare penale, toate instrumentate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Cauzele, denumite generic, sunt: 

1 - „Retrocedările din Constanţa“ - documentul poate fi citit integral accesând secţiunea „Documente“ din ediţia online.
2 - „Terenurile din Mamaia“, în care a fost deferit Justiţiei, în aprilie 2015, alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu.
3 - Cel în care este „coleg“ cu fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, cu omul de afaceri Sorin Strutinsky, dar şi cu alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa. Cauza a fost trimisă spre soluţionare Înaltei Curţi de Casaţie la finele anului trecut.
4 - Dosarul Campusului Social Henri Coandă, unde Radu Mazăre a fost trimis în judecată (1 aprilie 2016) alături de Alexandru Mazăre, senator în Parlamentul României, şi de omul de afaceri Avraham Morgenstern.
 
Citeşte şi 
 
DNA face public ultimul rechizitoriu al lui Radu Mazăre
Procurorii acuză! Cum ar fi acţionat fostul primar al Constanţei (document)

 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Radu Ştefan Mazăre şi Sorina-Gina Hortolomei-Moscu (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii