Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:19 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM a dispus sancţionarea disiplinară a două judecătoare, una cu excluderea din magistratură

ro

23 Nov, 2016 14:19 1131 Marime text
Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis, în şedinţa de astăzi, acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva judecătorului Steliana Mihăilescu, din cadrul Tribunalului Bucureşti.
 
„În temeiul prevederilor art. 100 lit.  b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia a aplicat doamnei judecător sancţiunea disciplinară constând în diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 10% pe o perioadă de 2 luni” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. m) din acelaşi act normativ - nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanţei sau al parchetului ori a altor obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente“, se arată într-un comunicat al CSM.
 
De asemenea, tot în şedinţa de astăzi, s-a admis în parte acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva judecătorului Bogdana Ligia Secan, tot din cadrul Tribunalului Bucureşti.
 
„În temeiul prevederilor art. 100 lit. e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia a aplicat doamnei judecător sancţiunea disciplinară constând în excluderea din magistratură pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. h) teza a II-a din acelaşi act normativ -  …întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii