Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:20 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristinel Dragomir, fostul vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte al CJC, nu scapă de ANI

ro

31 Jul, 2017 00:00 3201 Marime text
Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate au atacat decizia prin intermediul căreia judecătorii din Curtea de Apel Constanţa au anulat un raport de evaluare care îl viza pe Nicolae Cristinel Dragomir, fostul vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Concret, potrivit inspectorilor de integritate, Nicolae Cristinel Dragomir s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate, în perioada 23 iunie 2008 - 15 ianuarie 2010. Iniţial, cauza a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Constanţa, la data de 4 februarie, iar pe data de 8 aprilie, s-a declinat cauza spre soluţionare Curţii Apel Constanţa.
 
Potrivit ANI, vicepreşedintele CJC „a deţinut, simultan, funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa şi calitatea de administrator la SC Cazare la Mare SRL“. „Astfel, Dragomir Nicolae Cristinel nu a respectat dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora «funcţia de vicepreşedinte de consiliu judeţean este incompatibilă cu funcţia de [...] administrator [...] la societăţile comerciale [...]»“, au conchis reprezentanţii ANI.
 
Ulterior, Nicolae Cristinel Dragomir, fostul vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a atacat raportul ANI la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care, la data de 8 mai, i-a dat câştig de cauză, anulând „raportul de evaluare nr. 50531/G/II/05.11.2013 întocmit de pârâta Agenţia Naţională de Integritate“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Decizia nu este definitivă, aceasta fiind atacată de ANI la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Contestaţia inspectorilor de Integritate a fost înregistrată la Curtea de Apel vineri, 28 iulie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii