Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:42 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa. Biserică între blocuri. Proiectul a fost contestat. Judecătorii au luat decizia mult aşteptată (documente + galerie foto + video)

ro

21 Nov, 2017 00:00 8562 Marime text
Tribunalul Constanţa a soluţionat, ieri, în primă instanţă, acţiunea promovată de Asociaţia de Proprietari O6 din municipiul Constanţa demarată atât împotriva Primarului Municipiului Constanţa, cât şi a Arhiepiscopiei Tomisului. Pe scurt, Asociaţia de Proprietari O6 solicită sistarea construirii bisericii cu hramul „Izvorul Tămăduirii“ între blocuri, pe locul unei foste parcări, în cartierul Tomis III din Constanţa. Nemulţumirile oamenilor din zonă vin şi pe fondul faptului că în apropiere există mai multe lăcaşuri de cult, iar locurile de parcare sunt insuficiente şi, având în vedere relocarea bisericii, numărul acestora va scădea şi mai mult.
 
De menţionat că în zona cu pricina au fost organizate mai multe acţiuni de protest, iar cei care sunt pentru relocare susţin că biserica de pe trotuar este prea mică.
 
Conform portalului instanţelor de judecată, Tribunalul Constanţa a respins cererea completatoare formulată de reclamanta Asociaţia de Proprietari O6 din municipiul Constanţa, în contradictoriu cu pârâţii Primarul Municipiului Constanţa şi Arhiepiscopia Tomisului, având ca obiect anulare HCL 177/08.07.2011, ca fiind îndreptată împotriva unor persoane ce nu au calitate procesuală pasivă.
 
Mai departe, instanţa a respins cererea formulată de reclamanta Asociaţia de Proprietari O6 din municipiul Constanţa, în contradictoriu cu pârâţii Primarul Municipiului Constanţa şi Arhiepiscopia Tomisului, având ca obiect anulare Autorizaţie de construire nr 207/25.02.2014, emisă de Primarul Municipiului Constanţa, ca inadmisibilă. Asociaţia de Proprietari O6 a fost obligată să achite Primarului Municipiului Constanţa suma de 952 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând onorariu de avocat. Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Amintim că, într-un alt dosar aflat pe rolul Judecătoriei Constanţa (9363/212/2017), având ca obiect „ordonanţă preşedinţială sistare lucrări“, Asociaţia de Proprietari Bloc O6 a chemat la judecată Arhiepiscopia Tomisului. Pe data de 10 aprilie, instanţa a respins cererea reclamantei Asociaţia de Proprietari Bloc O6, în contradictoriu cu pârâta Arhiepiscopia Tomisului, având ca obiect „ordonanţă preşedinţială“, ca neîntemeiată. Decizia a fost atacată la Tribunalul Constanţa de către Asociaţia de Proprietari Bloc O6. Pe data de 9 mai, instanţa a respins acţiunea promovată de Asociaţia de Proprietari Bloc O6, hotărârea fiind definitivă.
 
Decizia Tribunalului Constanţa şi HCL 177/08.07.2011 pot fi citite integral accesând secţiunea „Documente“. 
 
Citeşte şi: 
 
Biserica „Izvorul Tămăduirii“ ar putea înghiţi până la 200.000 de euro?
Lucrarea va fi demarată cu voluntari. Protestele de stradă s-ar putea muta în instanţă! (galerie foto)

 
Asociaţia de Proprietari O6 continuă lupta cu Arhiepiscopia Tomisului. Un nou dosar la Tribunal
 
Nu se lasă. Procesul dintre o asociaţie de proprietari şi Arhiepiescopia Tomisului. Apel la Tribunalul Constanţa
 
În timp ce protestele continuă, magistraţii s-au pronunţat în favoarea construcţiei bisericii din Tomis Nord. Asociaţia de Proprietari face astăzi apel!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • unul 21 Nov, 2017 11:55 Pai poate vor o moschee. In loc sa auda clopotele numai duminicile si de sarbatori, ar auzi chemarea la rugaciune de 5 ori pe zi. Viata e frumoasa !
  • B. Blaga 21 Nov, 2017 01:11 Cand eram copil, in locul acelui bloc O6 erau case cu gradini frumoase si oameni buni locuiau acolo. Ce fel sunt acestia care nu se bucura de o biserica a lui Dumnezeu in preajma lor?