Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:18 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnat pentru că ar fi încercat să păcălească Serviciul Regim Permise Constanţa

ro

13 Apr, 2017 00:00 4389 Marime text
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat suspectat că, în octombrie 2015, ar fi declarat, în fals, în faţa lucrătorilor de poliţie din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule Constanţa, pierderea permisului de conducere, obţinând, astfel, în fals, un nou permis de conducere eliberat de către autorităţile române.
 
În actul de sesizare a instanţei se arată că, „la data de 8 februarie 2016, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Constanţa a sesizat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa cu privire la faptul că numitului S.N. i-a fost reţinut permisul de conducere românesc de către autorităţile din Slovacia, la data de 6 octombrie 2015, pentru o abatere la regimul circulaţiei rutiere, ataşând, totodată, şi adresa nr. … din data de 25 ianuarie 2016 emisă de către Direcţia Rutieră Bucureşti, prin care se comunică această împrejurare“.
 
„Din verificările efectuate a rezultat faptul că inculpatul S.N. a declarat în fals, în România, pierderea permisului de conducere românesc, cu seria C (…), la data de 14 octombrie 2015, obţinând un alt document cu seria C (…). Fiind audiat cu privire la aceste aspecte, inculpatul S.N. declară că, în luna octombrie 2015, a plecat cu un autocamion marca Volvo, cu numărul de înmatriculare (…), pe ruta România - Polonia. Când a tranzitat statul slovac, a fost oprit de către lucrătorii de poliţie slovaci, care i-au reţinut permisul de conducere românesc, cu seria C (…), deoarece a condus pe o porţiune de drum unde era indicatorul de restricţionare a traficului de camioane cu privire la asfaltarea unui pod de circulaţie. Inculpatul S.N. declară că s-a reîntors în ţară şi în ziua de 14 octombrie 2015 s-a prezentat la Instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa - Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule Constanţa, unde a declarat pierderea permisului de conducere românesc, cu seria C, în împrejurări necunoscute“, conform actului de sesizare a instanţei.
 
„Inculpatul a mai declarat că ştia, la acel moment, despre faptul că permisul de conducere se afla în custodia autorităţilor slovace, fiind reţinut la data de 6 octombrie 2015, însă, cu toate acestea, a declarat în fals autorităţilor române pierderea acestuia în împrejurări necunoscute, întrucât era cea mai simplă metodă de a obţine un permis de conducere cât mai repede“, au mai precizat procurorii.
 
Prin Ordonanţa nr. 1548/P/2016 din data de 10 octombrie 2016 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, s-a dispus ridicarea permisului de conducere cu seria C de la inculpat, în vederea anulării acestuia. Fiind audiat cu privire la infracţiunea reţinută în sarcina sa, inculpatul a recunoscut fapta comisă.
 
În contextul celor mai sus precizate, în decembrie 2016, bărbatul a fost trimis în judecată, iar zilele trecute instanţa a stabilit ca pentru infracţiunea de fals în declaraţii să îi stabilească pedeapsa închisorii de şase luni. Pedeapsa a fost amânată pe durata unui termen de supraveghere stabilit de doi ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, aceasta fiind atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii