Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:19 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colonel SPP, trimis în judecată. A împuşcat mortal o persoană cu o armă de vânătoare

ro

24 Mar, 2017 10:35 1701 Marime text
Procurori militari ai Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus trimiterea în judecată a lui Soare Petre, colonel în cadrul Serviciului de Protecţie şi Pază – Biroul Prahova, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor și braconaj.
 
În rechizitoriul întocmit, se precizează că, „în ziua de 4 ianuarie 2012, în jurul orelor 16.40, în timp ce se afla pe raza comunei Drăgăneşti, judeţul Prahova, pe fondul de vânătoare din pădurea Turbatu la o partidă de vânătoare organizată, inculpatul Soare Petre, din culpă, a împușcat mortal o persoană, utilizând o armă de vânătoare ce aparținea în mod legal victimei. Menționăm că inculpatul a deținut arma de vânătoare menționată fără a avea dreptul. Totodată, acesta a executat focul de armă în scopul practicării vânătorii în condițiile în care nu avea calitatea de vânător și nu îndeplinea condițiile cerute de art. 27 din Legea nr. 407/2006 a vânătorii și protecției fondului cinegetic”.
 
Au fost audiate mai multe persoane. De asemenea, s-a dispus efectuarea mai multor expertize medico-legale și criminalistice.
 
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Militar București.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.                                      


Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii