Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine sunt Trei judecători pentru Dosarul Campusului Social „Henri Coandă” (rechizitoriu)

ro

11 Oct, 2016 00:00 3226 Marime text
La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a avut loc, ieri, primul termen de judecată în dosarului Campusului Social „Henri Coandă”, cauză instrumentată de Dana Ana, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie.
 
Fostul primar al municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre, este acuzat de luare de mită şi de fals în declaraţii (trei infracţiuni), fratele său, senatorul Alexandru Mazăre, este bănuit de complicitate la luare de mită şi de fals în declaraţii (trei infracţiuni). În sarcina omului de afaceri Avraham Morgenstern s-a reţinut infracţiunea de dare de mită.
 
Tot în acest dosar, procurorii DNA au cerut şi obţinut arestarea preventivă în lipsă a omului de afaceri Elan Schwartzenberg.
 
DNA face public ultimul rechizitoriu al lui Radu Mazăre
Procurorii acuză! Cum ar fi acţionat fostul primar al Constanţei (document)

 
Dosarului Campusului Social „Henri Coandă” a fost repartizat spre soluţionare completului de judecată C. Fond 6, prezidat de Simona Cristina Neniţă şi alcătuit din Anca Mădălina Alexandrescu şi Daniel Grădinaru, toţi judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Simona Cristina Neniţă a decis, la începutul lunii septembrie, menţinerea sub control judiciar a fostului primar al municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre.
 
Radu Mazăre, menţinut sub control judiciar de Simona Neniţă. Ce dosare de la Constanţa a mai judecat magistratul (rechizitorii)
 
După cum arătam şi în ediţiile trecute, Simona Cristina Neniţă a dat undă verde începerii judecăţii în dosarul în care Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a luat în primă instanţă 15 ani de detenţie. Mai mult decât atât, Neniţă a judecat, în 2013, dosarul denumit generic „Bani pentru şefi din Consiliul Judeţean Constanţa“, unde au fost cercetaţi şi condamnaţi Eugeniu Mija (afacerist din Bucureşti), Lupşa Realini, cântăreţ al formaţiei Gaz pe Foc, fost partener de afaceri al social-democratului Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, dar şi Nicolae Vasilescu, înalt funcţionar public, fost şef al Departamentului Legislativ al Camerei Deputaţilor, preşedinte al Casei Româno-Chineze şi deputat USL (Colegiul 2 Craiova).
 
Anca Mădălina Alexandrescu a făcut parte din completul care a decis în mai 2015 menţinerea în stare de arest preventiv a lui Radu Ştefan Mazăre.

„Pe aici nu se trece“
Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky, întorşi de pe drumul libertăţii de trei femei (referat DNA)


În iunie 2015, Daniel Grădinaru, pe când era vicepreşedinte al Curţii de Apel Bucureşti, a decis punerea în libertate a lui Dan Emil Manolachi, fost ofiţer de poliţie judiciară al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi al Poliţiei Judeţului Constanţa.
 
Lia Savonea şi Daniel Grădinaru, şefii Curţii de Apel Bucureşti, au scos din arest un fost ofiţer al DNA şi al IPJ Constanţa (rechizitoriu + document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii