Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:38 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ciaicofschi, dus la arestare pentru dare de mită. Ce a decis instanţa. Procurorii sunt nemulţumiţi

ro

16 May, 2017 00:00 1929 Marime text
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au solicitat Tribunalului Constanţa arestarea preventivă a lui Corneliu Ciaicofschi.
 
Potrivit procurorilor, cel în cauză este cercetat pentru dare de mită, în sarcina bărbatului reţinându-se că, săptămâna trecută, ar fi încercat să ofere suma de 500 de lei unor poliţişti de la Transporturi pentru ca aceştia să nu îi întocmească dosar penal.
 
Anchetatorii mai arată că poliţiştii au anunţat ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, care, sub coordonarea unui procuror din Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, au efectuat prinderea în flagrant a bărbatului.
 
Pe numele celui în cauză procurorii au întocmit o propunere de luare a măsurii arestării preventive, solicitare care a fost respinsă de Tribunalul Constanţa.
 
„Dispune luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile de la data de 13.05.2017 până la data de 11.07.2017, inclusiv, faţă de inculpatul Corneliu Ciaicofschi. Pe durata controlului judiciar, inculpatul Ciaicofschi Corneliu are următoarele obligaţii: 1. să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat. 2. să informeze de îndată instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei. 3. să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. 4. să nu depăşească limita teritorială a judeţului Constanţa. 5. să nu comunice direct sau indirect şi prin orice mijloace de comunicare cu martorii (…). În baza art. 215 alin. 3 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, aceasta fiind atacată de procurori la Curtea de Apel Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii