Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:33 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocatul Sorin Şandru, din Baroul Constanţa, rămâne sub control judiciar! (rechizitoriu)

ro

22 Dec, 2016 00:00 3892 Marime text
Sorin Şandru, avocat în cadrul Baroului Constanţa, rămâne sub control judiciar! Decizia este definitivă şi a fost luată ieri de judecătorii Daniel GrădinaruAnca Mădălina Alexandrescu şi Simona Cristina Neniţă, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Avocatul Sorin Şandru, din Baroul Constanţa, a fost trimis în judecată de Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, fiind suspectat de trafic de influenţă şi de spălare a banilor. El ar fi condus, potrivit unor surse, Loja „Colosseum“.
 
În rechizitoriul întocmit, Andrei Bodean arată că, „în luna iulie 2014, inculpatul Şandru Sorin a pretins de la o persoană (martor denunţător) suma de 40.000 de lei, în schimbul folosirii influenţei pe care afirma că o are asupra primarului unui oraş de pe raza judeţului Constanţa şi asupra mai multor funcţionari din cadrul acelei instituţii publice“.
 
Totodată, „inculpatul a promis că va determina persoanele abilitate să efectueze la timp plata unor sume de bani către biroul martorului denunţător, în temeiul unui contract de consultanţă încheiat de acesta cu instituţia publică respectivă“.
 
„Pentru a disimula provenienţa ilicită a sumei de 40.000 de lei, pretinsă pentru traficarea influenţei, inculpatul Şandru Sorin a încheiat cu martorul denunţător un contract fictiv de asistenţă juridică, care a creat aparenţa mincinoasă a unei origini licite a sumei respective“, mai arată procurorii.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Constanţa.
 
Amintim că zilele trecute, Adriana Ispas, judecător al Curţii de Apel Constanţa, magistrat învestit cu soluţionarea cauzei, a dispus revocarea măsurii controlului judiciar luate faţă de Sorin Şandru. Decizia Adrianei Ispas a fost anulată de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României.
 
În altă ordine de idei, zilele trecute, judecătorii Simona Cristina NeniţăAnca Mădălina Alexandrescu şi Daniel Grădinaru au decis revocarea măsurii preventive a controlului judiciar luate faţă de fostul primar al municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre, în dosarul Campusului Social Henri Coandă. În prezenta cauză, Radu Mazăre a fost deferit Justiţiei alături de fratele său, senatorul Alexandru Mazăre, dar şi omul de afaceri Avraham Morgenstern.
 
DNA face public ultimul rechizitoriu al lui Radu Mazăre
Procurorii acuză! Cum ar fi acţionat fostul primar al Constanţei (document)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii