Pentru perioada Paştelui
informaţii utile, tradiţii, program magazine
22:01 26 06 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Avocatul Dumitru Vasile a fost condamnat la închisoare cu executare

ro

06 Feb, 2017 00:00 1450 Marime text
Dumitru Vasile, suspectat de exercitarea fără drept a profesiei de avocat, a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare.
 
Vineri, judecătorii Cristian Deliorga şi Cătălin Jigău, din Curtea de Apel Constanţa, au decis schimbarea încadrărilor juridice în cauză şi l-au condamnat pe Dumitru Vasile la trei luni de închisoare, în baza art. 26, alin. 1 din Legea nr. 51/1995 (exercitarea oricărei activităţi de asistenţă juridică specifică profesiei de avocat şi prevăzută la art. 3 de către o persoană fizică sau juridică ce nu are calitatea de avocat înscris într-un barou şi pe tabloul avocaţilor acelui barou (…)).
 
Bărbatul a mai fost condamnat la şase luni de detenţie, în baza art. 60, alin. 6 din Legea nr. 51/1995 (folosirea fără drept a denumirilor „Barou“, „Uniunea Naţională a Barourilor din România“, „UN.B.R.“ ori „Uniunea Avocaţilor din România“ sau a denumirilor specifice formelor de exercitare a profesiei de avocat, precum şi folosirea însemnelor specifice profesiei ori purtarea robei de avocat în alte condiţii decât cele prevăzute de prezenta lege (…))“.
 
În final, judecătorii Cristian Deliorga şi Cătălin Jigău au contopit pedepsele aplicate în pedeapsa cea mai grea, de şase luni de închisoare, la care au adăugat un spor de o lună de închisoare. Astfel, Dumitru Vasile a fost condamnat la şapte luni de închisoare privativă de libertate.
 
Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii