Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocatul Avram Adrian, trimis în judecată de procurorii DNA Constanţa

ro

13 Apr, 2017 11:06 3452 Marime text
În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 204/VIII/3 din 1 martie 2017, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului AVRAM ADRIAN, avocat în cadrul Baroului Constanța, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de favorizarea făptuitorului.

    În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 7 decembrie 2016 – 14 februarie 2017, inculpatul Avram Adrian, în calitate de avocat și apărător ales al inculpatului Balaican Vasile (trimis în judecată de către D.N.A. – Serviciul Teritorial Constanța pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, vezi comunicat nr. 738/VIII/3 din 31 mai 2016) l-a abordat pe Dimoftache Răzvan (trimis în judecată cu aceeași ocazie), căruia i-a propus o înțelegere frauduloasă, de natură a determina pronunțarea unei soluții favorabile ambelor persoane.
Astfel, inculpatul Avram Adrian i-a propus lui Dimoftache Răzvan să-și schimbe declarațiile date în fața procurorilor în sensul de a declara în instanță că suma de 500 de euro remisă fostului magistrat Balaican Vasile nu reprezenta prețul traficării influenței, ci un împrumut anterior.

De asemenea, inculpatul Avram Adrian l-a sfătuit pe acesta cum să justifice schimbarea declaraţiilor date iniţial, astfel încât să fie credibil în faţa completului de judecată.

Aceste demersuri au fost depuse de inculpat în scopul de a împiedica aflarea adevărului şi tragerea la răspundere penală a numiţilor Balaican Vasile şi Dimoftache Răzvan, în dosarul menționat mai sus aflat pe rolul Curții de Apel Constanța.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Constanţa, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii