Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:05 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aurel Papari, preşedintele Universităţii „Andrei Şaguna“ din Constanţa, rămâne sub control judiciar

ro

25 Oct, 2017 09:05 3019 Marime text
Aurel Papari, preşedintele Universităţii „Andrei Şaguna“ din Constanţa, rămâne sub control judiciar. Decizia a fost luată de Judecătoria Constanţa şi poate fi atacată la Tribunalul Constanţa.

Iată decizia instanţei

„Constată legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar luate faţă de inculpatul PAPARI AUREL. În baza art. 207, alin.7 Cod pr. pen. menţine măsura controlului judiciar faţă de inculpatul PAPARI AUREL, pe o durată de 60 de zile, urmând a fi verificată cel târziu până la data de 22.12.2017. Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de inculpat, prin apărător privind revocarea măsurii controlului judiciar. Măsurile dispuse se comunică organului desemnat cu supravegherea. În baza art. 275 alin. (3) Cod proc.penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu“, conform minutei judecătoeşti.

Amintim că, zilele trecute, Aurel Papari, preşedintele Universităţii „Andrei Şaguna“ din Constanţa, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. În cauză a mai fost deferită Justiţiei şi Gabriela Iuliana Munteanu, din cadrul Universităţii „Andrei Şaguna“.

În luna iulie, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au precizat că Aurel Papari este suspectat că ar fi condiţionat susţinerea unui examen de plata unei datorii financiare mai vechi, în cuantum de 500 de lei. În replică,  Universitatea „Andrei Şaguna“ a respins acuzaţiile de şantaj care au fost aduse în mod public preşedintelui, profesor universitar dr. Aurel Papari. „În fapt, a fost vorba de o provocare, ce reiese evident dintr-o simplă relatare a faptelor incriminate. Potrivit unei practici curente a Universităţii «Andrei Şaguna», de încurajare a absolvenţilor Facultăţii de Psihosociologie în practicarea meseriei pentru care dobândesc competenţe în timpul studiilor, acestora le sunt puse la dispoziţie, prin contracte de închiriere, spaţii adecvate în care să poată desfăşura activităţi de consiliere. Aceste spaţii se află vizavi de sediul universităţii şi le sunt puse la dispoziţie contra unei sume modice de 100 de lei pe lună. Este evident că alternativa de a-şi găsi singuri spaţii pentru practicarea meseriei este mult mai costisitoare“, potrivit oficialilor de la Universitatea „Andrei Şaguna“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii