Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:49 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANI, neînvinsă în procesul de la Constanţa cu Daniela Mihaela Chiru

ro

05 Nov, 2016 00:00 3035 Marime text
Iuliana Mihaela Şerban, judecător al Curţii de Apel Constanţa, a respins ca inadmisibilă acţiunea formulată de Daniela Mihaela Chiru, director executiv în cadrul Primăriei Năvodari la data mediatizării cazului, împotriva unui raport al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
În luna iunie, ANI a anunţat că inspectorii instituţiei au constatat în cazul Danielei Mihaela Chiru, director executiv în cadrul Primăriei Năvodari, starea de incompatibilitate.
 
Conform ANI, „Chiru Daniela-Mihaela, director executiv în cadrul Primăriei oraşului Năvodari, judeţul Constanţa, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 12 septembrie 2010 - 12 septembrie 2013, întrucât a exercitat simultan cu funcţia publică şi funcţia de vicepreşedinte în cadrul Organizaţiei Orăşeneşti de Femei PSD Năvodari“.
 
Chiru Daniela-Mihaela a încălcat, astfel, dispoziţiile art. 98, alin. (2) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia «funcţionarilor publici le este interzis să fie membri ai organelor de conducere ale partidelor politice şi să exprime sau să apere în mod public poziţiile unui partid politic» şi dispoziţiile art. 44, alin. (1) din Legea nr. 188/1999, potrivit căruia «funcţionarilor publici le este interzis să ocupe funcţii de conducere în structurile sau organele de conducere, alese sau numite, ale partidelor politice, definite conform statutului acestora, ale organizaţiilor cărora le este aplicabil acelaşi regim juridic ca şi partidelor politice sau ale fundaţiilor ori asociaţiilor care funcţionează pe lângă partidele politice»“, potrivit ANI.
 
Tot inspectorii de integritate mai arată că, „întrucât persoana evaluată nu a menţionat deţinerea funcţiei de vicepreşedinte în cadrul Organizaţiei Orăşeneşti de Femei PSD Năvodari în declaraţiile de interese depuse la datele de 14 iunie 2011 şi 14 iunie 2013, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Chiru Daniela-Mihaela a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută de art. 326 din Codul Penal al României“.
 
La finele lunii iunie, Daniela Mihaela Chiru a atacat raportul ANI la Curtea de Apel Constanţa. Ieri, Iuliana Mihaela Şerban, judecător al Curţii de Apel Constanţa, a respins ca inadmisibilă acţiunea formulată. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Sursa foto: integritate.eu
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii