Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:44 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afaceristul Constantin Dima, de la Mara Construct, a scăpat din „ghearele“ controlului judiciar (rechizitoriu)

ro

21 Feb, 2017 00:00 2381 Marime text
Afaceriştii Constantin Dima, administrator al SC Mara Construct SRL, la data presupuselor fapte, şi Toma Mihai, administrator al SC Eva Solution SRL, au scăpat de controlul judiciar.
 
Ieri, Iuliana Radu, judecător al Tribunalului Constanţa, a dispus revocarea măsurii preventive anterior precizate, însă hotărârea nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Constantin Dima este bănuit de constituire a unui grup infracţional organizat, de folosire cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri, în formă continuată (două fapte), de evaziune fiscală, în formă continuată (două fapte), de spălare a banilor (două fapte), precum şi de fals în declaraţii. Toma este bănuit de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, şi spălare a banilor.
 
Dosarul a fost instrumentat de Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, şi vizează restaurarea Cetăţii Capidava.
 
ANAF şi Consiliul Judeţean Constanţa s-au constituit parte civilă în procesul penal, cu suma totală de 53.880.674 de lei.

Cum a „căzut“ Dima de la Mara Construct
„Documente false şi inexacte“ la Consiliul Judeţean Constanţa (rechizitoriu)

 
Zilele trecute, procurorul Andrei Bodean a dispus, pentru a doua oară, trimiterea în judecată a afaceristului Constantin Dima.
 
Acesta nou dosar are ca bază reabilitarea Muzeului de Istorie din Constanţa, iar Consiliul Judeţean Constanţa s-a constituit parte civilă cu suma de 8.963.612,64 de lei. Cauza a fost trimisă spre soluţionare Tribunalului Constanţa.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii