Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Acasă“ pierduse procesul Victorie de răsunet în Bucureşti pentru un judecător din Constanţa!

ro

24 Jun, 2017 00:00 4779 Marime text
Georgiana Pulbere, fostul preşedinte al Secţiei a II-a Civile, de contencios administrativ şi fiscal, din Curtea de Apel Constanţa, a obţinut o victorie definitivă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Instanţa supremă i-a admis acţiunea promovată împotriva Agenţiei Naţionale de Integritate, instituţie care, la începutul lunii martie 2015, a anunţat constatarea încălcării regimului juridic al incompatibilităţilor de către Georgiana Pulbere, preşedintele Secţiei a II-a Civile, de contencios administrativ şi fiscal, din Curtea de Apel Constanţa.
 
„Admite recursul formulat de Pulbere Georgiana împotriva sentinţei nr. 2481 din 6 octombrie 2015 a Curţii de Apel Bucureşti - Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa recurată. Admite acţiunea formulată de reclamanta Pulbere Georgiana. Anulează Raportul de evaluare 8562 /G/ II/2.03.2015 întocmit de autoritatea pârâtă. Definitivă“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Potrivit ANI, Georgiana Pulbere exercită funcţia de judecător începând cu anul 1995.

Ce spunea ANI în 2015 

„În anul 2012, Georgiana Pulbere (în calitate de prestator - formator) a încheiat un contract civil cu SC Omniatest Plus SRL (în calitate de beneficiar), având ca obiect elaborarea şi susţinerea suportului de curs de formare profesională în domeniul achiziţiilor publice, în valoare totală de 1.370 de lei. Astfel, aceasta a încălcat dispoziţiile art. 101 din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora «funcţia de judecător […] este incompatibilă cu orice altă funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior […]», şi dispoziţiile art. 5, alin. (1) din Legea nr. 303/2004, potrivit cărora «funcţiile de judecător […] sunt incompatibile cu orice alte funcţii publice sau private, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior, precum şi a celor de instruire din cadrul Institutului Naţional al Magistraturii şi al Şcolii Naţionale de Grefieri, în condiţiile legii»“, se arată într-o informare a inspectorilor ANI.
 
Pe data de 23 martie 2015, Georgiana Pulbere a cerut Curţii de Apel Bucureşti anularea deciziei ANI. La începutul lunii octombrie 2015, judecătorii au respins acţiunea ca nefondată. Pe data de 27 noiembrie 2015, nemulţumită de hotărârea Curţii de Apel Bucureşti, Georgiana Pulbere a formulat recurs, astfel că dosarul a fost trimis spre soluţionare judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii