Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

YouTube va introduce subtitrari automate pentru videoclipuri

ro

25 Nov, 2009 09:28 1800 Marime text

youtube-logo.jpgGoogle, compania care deţine YouTube, a anunţat introducerea de subtitrări automate pentru videoclipurile de pe platforma de partajare de conţinut, informează BBC News Online.

Subtitrările vor fi iniţial generate în limba engleză, numai pe 13 canale ale YouTube. Serviciul a fost realizat de un inginer Google cu deficienţe de auz.

"Majoritatea videoclipurilor generate de utilizatori care se află online sunt în continuare inaccesibile pentru persoane ca mine", a scris inginerul respectiv, pe blogul Google.

Tehnologia realizată de acesta combină recunoaşterea automată a vorbirii cu actualul sistem de captare disponibil pe YouTube. Deşi subtitrările realizate automat nu sunt întotdeauna perfecte, inginerul spune că serviciul "va fi îmbunătăţit în timp".

Alternativ, utilizatorii pot posta pe YouTube şi o transcriere a videoclipului şi algoritmi prin intermediul cărora cuvintele textului să fie afişate atunci când sunt rostite în videoclip.

Vint Cerf, vicepreşedinte Google, este recunoscut drept unul dintre fondatorii internerului şi are deficienţe de auz, purtând un dispozitiv special auditiv de la vârsta de 13 ani. "Una dintre marile provocări ale videoclipurilor online este ca acestea să fie accesibile tuturor", a spus el.

Sursa: obiectivdesuceava.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii