Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou virus face ravagii prin Yahoo Messenger

ro

07 May, 2010 04:21 2745 Marime text

yahoo_messenger_virus.jpgO variantă nouă şi mai agresivă a unui vechi virus informatic ce se transmite prin programul de chat online Yahoo Instant Messenger (YM), a început să se răspândească cu rapiditate, conform companiilor de securitate informatică BitDefender, BKIS şi Symantec, informează site-ul Dark Reading.

Utilizatorii de YM pot primi un mesaj instant ce conţine un link către o fotografie, părând că provine de la o persoană din lista de "prieteni". Accesarea acestui link duce la contaminarea cu un virus care preia controlul calculatorului infectat şi se răspândeşte mai departe, transmiţând alte mesaje din lista de "prieteni" de pe contul de YM al persoanei infectate, informează Agerpres.

Rata de răspândire a acestui virus a ajuns la 500 de infectări pe oră în România, începând de la identificarea virusului, săptămâna trecută.

Virusul, denumit Palevo de către BitDefender, W32.Ymfocard.fam.Botnet de către BKIS sau W32.Yimfoca de către Symantec, este o variantă mai nouă a unui virus deja cunoscut.

El pătrunde pe calculatoare după ce, în varianta de Messenger, îi păcăleşte pe utilizatori să salveze ceea ce pare a fi o fotografie - un fişier cu extensia JPG sau GIF care ascunde un executabil care instalează virusul.

Conform BitDefender, acest virus preia controlul asupra unui port al calculatorului, deschizând un "backdoor" prin care un eventual intrus poate prelua controlul total asupra calculatorului virusat pentru a instala alte programe de tip malware, pentru a sustrage fişiere şi a intercepta parole, dar şi pentru a lansa mesaje spam.

Un astfel de calculator poate fi folosit şi ca sursă pentru alte atacuri informatice asupra altor calculatoare.

Sursa: cotidianul.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • tach 07 May, 2010 12:37 este un virus de windows si apropos ... se curata foarte usor cu combofix: http://download.bleepingcomputer.com/sUBs/ComboFix.exe
  • necun 07 May, 2010 09:16 intra si pe apple virusul asta ???