Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stephen Hawking "Medicii mi-au propus sa opreasca aparatele care ma tin in viata"

ro

28 Jul, 2013 12:36 2363 Marime text
Cunoscutul fizician a declarat ca in perioada in care scria cartea “O scurta istorie a timpului” a fost atat de bolnav, incat doctorii i-au propus sa ii inchida aparatele care il tineau in viata, ca sa-l scape de suferinta.
Ads by INTERNET PROTV

Intr-un nou documentar, fizicianul Stephen Hawking spune ca in anul 1985 s-a luptat cu cel mai crunt inamic: pneumonia.

Boala era sa-l impiedice sa termine cartea, care s-a vandut in final in peste 10 milioane de copii.

Salvarea a venit din partea primei sale sotii, Jane Hawking, care nu a fost de acord cu propunerea medicilor, de a-l lasa sa moara, si le-a cerut doctorilor din Suedia care ii monitorizau starea sa il mute inapoi la Cambridge.

"Doctorii credeau ca nu mai am nicio sansa si i-au propus lui Jane sa opreasca aparatele. Saptamanile care au urmat au fost cele mai grele din viata mea. Dar treptat medicamentele au inceput sa aiba efect, desi o mica incizie in gat facuta atunci mi-a luat pentru totdeauna posibilitatea de a vorbi", a declarat Hawking.

Desi tratamentul salvator l-a facut pe Hawking sa isi piarda vocea, fizicianul a reusit sa termine si sa publice cartea care l-a facut faimos in intreaga lume, sustine Sunday Times.

In cadrul noului documentar, savantul vorbeste deschis despre cele doua casatorii esuate, dar si despre grija pe care a trebuit sa o aiba in privinta sanatatii sale. Noul film va fi lansat la sfarsitul acestui an.

stirileprotv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii