Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:06 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Realitatea.NET – tinta unui atac dDOS

ro

21 Dec, 2009 06:58 2363 Marime text

flood-realitatea.jpgDaca tineti minte luna trecuta site-ul de la TVR a fost spart de hackeri mai mult de amuzament. Realitatea.NET a fost atacat duminica seara in jurul orei 19:30 pentru a opri traficul site-ului care oferea detalii cu privire la sondajele exit-poll.

“La 19.30 am avut parte de ceea ce se numeste distributed denial of service, un atac informatic pe care am reusit si-l limitam dupa aproximativ doua ore”, sintetizeaza Cristi Dorombach, project manager REALITATEA.NET. “Accesul la site a fost încetinit. Funizorii nostri de net nu au fost pregatiti sa faca fata unui asemenea atac, care a însemnat o încarcare mai greoaie a paginii portalului de stiri”, mai spune Dorombach. Traficul REALITATEA.NET a scazut la jumatate în aceste conditii, “de la 200.000, la 100.000″, potrivit lui Dorombach.

Richard Trufeanu, director IT Realitatea TV, spune ca este greu de depistat autorii atacului: “S-a facut de pe IP-uri false. Practic, adresele expeditoare ale acestor atacuri nu sunt reale si nu ai cum sa îi prinzi, cel putin nu cu tehnologia pe care o avem noi. Nu doar REALITATEA.NET a fost afectata, spune Tufeanu: “Au fost atacate doua adrese, catavencu.ro si REALITATEA.NET. Flood-ul a fost, totusi, subtirel, doar doua IP-uri au fost atacate. REALITATEA.NET s-a tinut mai bine pentru ca suntem gazduiti de mai multe servere, iar atacul nu a fost la fel de puternic“. Partea perversa a atacului informatic la care a fost supusa realitatea.net este, spune Tufeanu, faptul ca “în acest fel am generat trafic si flood pentru altii în momentul în care am raspuns”.

Sursa: Realitatea.NET

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • petru 14 Jan, 2010 17:18 mam saturat de minciunele care leau promis an 20 de ani sa va fie rusine dobiticilor ce sunteti afara cu voi ca NU SUNTETI BUNI SA CONDUCET TARA SI NICI SA APROBATI BUGETUL ATI DISTRUS TARA TOATA ATI VANDUTO SI ATI DATO LA FER VECHI HO HO HO
  • :)) 21 Dec, 2009 12:50 Ddos :)))