Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Palatul Versailles încântã privirile tuturor iubitorilor de istorie și culturã

ro

14 Jul, 2015 00:00 3071 Marime text
Unul dintre cele mai impunãtoare monumente ale Franței, Palatul Versailles, a fost reședința regilor Ludovic al XIV-lea, Ludovic al XV-lea și Ludovic al XVI-lea. Cu peste 2.100 de ferestre, 1.250 de șemineuri și 67 de scãri interioare, Versailles încântã privirile tuturor iubitorilor de istorie și culturã.

Palatul a gãzduit personaje variate - de la regi, miniștri, ambasadori, pânã la poeți, pictori și scriitori. Apartamentul reginei, una dintre atracții, are patru camere și a fost ocupat de fiecare reginã, ultima fiind Maria-Antoaneta. Sala Oglinzilor, lungã de 73 de metri și înaltã de 12,3 metri, are pictate pe tavan scene din viața regelui Ludovic al XIV-lea. Sala era folositã pentru a gãzdui recepții importante și nunți regale.
 
Întinse pe mai mult de 800 de hectare, Grãdinile de la Palatul Versailles îmbinã modernitatea cu istoria, într-un superb univers verde, unde se planteazã anual aproximativ 210.000 de flori. Ele au fost proiectate de André Le Nôtre, un mare arhitect peisagist. Grãdinile cuprind sute de statui, fântâni impunãtoare, o livadã de portocali, un lac artificial, 1.700 de bazine și fântâni încã active (dintre cele 2.000 inițiale).
 
Un exemplu perfect de artã francezã a secolului al XVIII-lea, clãdirea istoricã se aflã pe lista Patrimoniului Universal UNESCO de mai bine de 30 de ani.
 
Sursa foto: www.silkfactory.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii