Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:48 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cenuşa celui mai important geniu militar francez din toate timpurile se află în Domul Invalizilor

ro

14 Jul, 2015 00:00 9968 Marime text
Domul Invalizilor din Paris este un alt obiectiv turistic important din Paris, o operă de artă a arhitecturii clasice franceze. Cenuşa celui mai important geniu militar francez din toate timpurile, Napoleon Bonaparte, se află în Domul Invalizilor, reprezentând o atracţie pentru turiştii oraşului.
 
Având o biserică mare acoperită de o cupolă aurită şi o suprafaţă de 13 hectare în total, Domul Invalizilor comprimă o colecţie unică de monumente şi muzee, toate legate de istoria militară a Franţei. A fost construit de Ludovic al XIV-lea, în 1670, cu scopul de a servi drept spital militar, pentru îngrijirea soldaţilor francezi răniţi în timpul războaielor din Europa.
 
Una dintre cele mai mari atracţii ale Domului este mormântul lui Napoleon. Prima oară îngropate pe insula Sf. Elena, rămăşiţele lui Napoleon au fost exhumate şi aduse pe pământ francez la ordinul lui Louis-Philippe. Mormântul este realizat din porfir finlandez roşu cu o bază din granit verde. În jurul lui se găsesc o mulţime de figurine, reprezentând victoriile lui Napoleon. De asemenea, aici se află şi mormintele membrilor familiei lui Napoleon, ale unor ofiţeri care l-au servit şi ale multor eroi militari francezi.
 
Domul Invalizilor găzduieşte şi Muzeul Armelor, cel mai mare muzeu militar din lume, Biserica Domului şi Muzeul planoreliefurilor.
 
Surse foto: Wikipedia, travelmagazine.org
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii